Egyéb kategória

Nem csak az idővel kell számolnotok az óraátállítás miatt

Csajok, utolsó figyelmeztetés: vasárnap hajnalban óraátállítás! Ez azt jelenti, hogy egy órával hamarabb jön el a vasárnap reggel, ugyanis hajnali kettő helyett az óra egyből hajnali háromra ugrik majd. De vajon milyen hatással van ez az egészségünkre?
vous - 2016.03.26.
Nem csak az idővel kell számolnotok az óraátállítás miatt

Egy órácska nyomtalanul eltűnik majd vasárnap az életünkből. A legtöbben ebből csak annyit érzékelünk, hogy egy órával korábban kell majd kelnünk, és hogy egy órával tovább lesz világos. De mennyire viseli ez meg a szervezetet? Mégis milyen hatással van az óraátállítás az egészségünkre?

Forrás:
pixabay.com

Az óraátállításból adódó egészségügyi problémák főképp annak köszönhetőek, hogy a belső óránk nincs összhangban a külső órával – írja a WEBBeteg. Ennek következtében a következő egészségügyi problémák merülhetnek fel:

  • Alvászavarok
  • Fáradtság
  • Depresszív hangulat
  • Koncentrációs képességünk csökken
  • Ingerültség
  • Étvágytalanság
  • Emésztési problémák

Aggodalomra semmi ok! Nálunk jobbnál jobb tippeket találtok a jókedv és az egészség megőrzésére. Kövessetek minket, és búcsút inthettek a negatív tüneteknek!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.