Egyéb kategória

A tudás, amit nem hiába tanultatok a suliban – adjátok el magatokat vele!

Hányszor mondtátok már fennhangon, hogy minek kellett deriválást tanulni, sose használjátok az életben?! Ám nem így van ez a nyelvtanulással. Az idegen nyelvi ismeretek sok szempontból segítségünkre lehetnek az életben, beleértve az utazást, a kapcsolatokat, és még a mentális egészséget is. Azt például tudtátok, hogy a legmenőbb munkahelyek is csak nyelvismerettel válnak számunkra elérhetővé?
vous - 2016.03.30.
A tudás, amit nem hiába tanultatok a suliban – adjátok el magatokat vele!

Hogy melyek is azok a nyelvek, amik ismeretével útlevelet kapunk a legjobb munkahelyek világába? Például a spanyol, a francia, a német, a mandarin és az arab nyelv. És melyek azok a munkák, amiket extra nyelvtudással elérhetünk? Nézzük!

Játékfordító

Nintendón vagy Xboxon nőttetek fel? Akkor ideje pénzt csinálni a szórakozásból. Ilyen cégek, mint például a Nintendo is, rendszeresen keresnek játékon belüli fordítói pozícióra alkalmazottakat, akik különböző nyelvekre fordítják a játékban szereplő szövegeket. Hát nem szuper?

Forrás:
pixabay.com

Márkaspecialista

Például a Google is érdeklődik a márkaspecialisták után, akik képesek kommunikálni a márka nevében a külföldi piacokon. Ők dolgoznak az ügyfelekkel, hogy a fejlesztések minél sikeresebbek legyenek.

Közösségi képviselő

A Blizzardnál (ennek a cégnek a játéka a World of Warcraft és a Diablo) is mindig szükség van egy-két olyan alkalmazottra, aki a kellemeset köti össze a hasznossal. Ilyen munkakör a közösségi képviselő, akinek az a feladata, hogy a játékban szereplő közösségekben vegyen részt kétnyelvű asszisztensként, ezzel elősegítve a fejlesztéseket és a játékélmény javulását.

Forrás:
pixabay.com

Koordinátor

A különböző nonprofit szervezeteknél vállalt külföldi utakhoz elengedhetetlen a célország anyanyelvének ismerete vagy éppen a szervezet által elvárt nyelv tudása. Ebben a munkakörben egyrészt világot láthatunk, különböző kultúrákkal ismerkedhetünk és a rászoruló népeknek segíthetünk.

Ajánlott cikkek