Egyéb kategória

Képesek vagytok rá! Így vessetek véget a felszínes kalandoknak

Manapság a könnyed együttléteknek kifejezetten nagy divatja van. A legtöbben szeretik átélni ezeket a heves pillanatokat, azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy mi, nők lelkileg elég nehezen dolgozzuk fel az utána következő időszakot. Most eláruljuk nektek, hogy mi is ennek a valódi oka, és adunk néhány tippet, melyekkel könnyebben mondhattok nemet a jól bevált kalandokra.
vous - 2016.03.30.
Képesek vagytok rá! Így vessetek véget a felszínes kalandoknak

Alkalmi szex, kavarás, flörtölés, sexting: mára már megannyi kifejezésünk van az örömszerzésre. Nem tartom elítélendőnek őket, szerintem mindenkinek olyan kapcsolatot kell vállalnia, amit idejéhez és kedvéhez mérten tud ápolni. Lehet ez akár egy könnyed kavarás a sarki boltban vagy egy egyéjszakás kaland a helyes szomszédfiúval. Bizonyos esetekben kellenek az ilyen kis kalandok, mivel ezek építik a legkönnyebben az önbizalmatokat. Amíg tart a pillanat, addig érezhetitek, hogy mennyire pezsegtek, mennyire szexik vagytok és legfőképpen spontának.

Azonban mikor már csak hűlt helyét találjátok partnereteknek, valamiért elszáll minden jókedvetek. Hogy miért történik mindez így?

Forrás:
www.pexels.com

A háttérben bizony az érzelmeitek lapulnak. Azért mentek bele az efféle könnyed kapcsolatokba, mert azt gondoljátok, kevés az esélye annak, hogy érzelmi szinten megsérültök, hiszen ha nem jártok egymással, nem is tudnak veletek szakítani. Amit viszont nem akartok magatoknak beismerni az az, hogy valójában pont egy komoly társ hiányzik az életetekből.

A férfiak sokszor bárkivel ágyba tudnak bújni úgy, hogy közben nem táplálnak mélyebb érzéseket partnerük iránt. Mi sajnos nem így vagyunk bekötve. A YourTango szerint a szex közben felszabaduló oxitocint hibáztathatjuk azért, amiért nem tudjuk levegőként kezelni kiszemeltünket a heves éjszaka vagy randi után, és ezért kezdünk el ragaszkodni is hozzá.

Ha magatokra ismertetek, ne izguljatok, könnyedén túlléphettek ezen az időszakon. Íme, néhány tanács, melyet jó lesz szem előtt tartanotok, ha nem szeretnétek továbbra is a rövidtávú kapcsolatok ördögi körében élni.

  • Mondjatok nemet a kalandokra, inkább randizzatok!
  • Tanuljátok meg, hogyan lehettek egyedül is boldogok!
  • Adjatok esélyt egy valós kapcsolatnak!
  • Hagyjátok, hadd udvaroljanak most csak a fiúk!

Bármilyen egyszerűen is hangoznak most ezek a tanácsok, mielőtt elvetnétek őket, adjatok nekik egy esélyt. Meglátjátok, nem is olyan könnyű betartani őket, viszont ha sikerül, sokkal jobban fogjátok érezni magatokat a bőrötökben.

Ajánlott cikkek