A legabszurdabb szituációk, amikbe recepciósként belefuthattok

Ha nem dolgoztok vendéglátásban, el sem tudjátok képzelni, milyen furcsa szituációkba kerülhetnek az alkalmazottak. Azt én sem tudom, hogy például a pincérek miket élhetnek át egy-egy izgalmas nap során vagy épp egy nagyon problémás vendég után, de fél év recepciós tapasztalattal elmondhatom magamról, hogy nagyon sokat megéltem és tanultam az emberekről.

Egy budapesti apartmanhotel recepciósaként azt mondhatom, egy ilyen helyen nemcsak önmagát fejlesztheti az ember, hanem a problémakezelésben is nagy előrelépéseket lehet tenni. A nehéz helyzetekért pedig kárpótolhat az, hogy rendkívül viccesek tudnak lenni a vendégek – főleg a külfödiek. Mindezt úgy, hogy sokuk nem is tud róla. Nem egyszer volt olyan, amikor a barátaim sírva röhögtek a nevetéstől, miután elmeséltem nekik az aktuális történéseket.

Most összegyűjtöttem nektek, milyen vicces szituációkba keveredtem a műszakjaim során, amikből ti is megtudhatjátok, nagyjából mire számíthattok, ha ilyen munkát vállaltok.

Munkaidőben akarnak meghívni

Kezdeném a leglájtosabbal, ami talán még nem is annyira hihetetlen. Nem egyszer fordult elő, hogy meginvitáltak egy pohár sörre vagy valamilyen felesre. Igen, szigorúan mindig csak alkoholra. Természetesen sosem éltem a lehetőséggel, főleg mivel mindig műszak közben szerették volna ezt a vágyukat kielégíteni. Sajnos az erőszakosabb vendégek képesek lettek volna ott megvárni a munkaidő végét, csak hogy elmehessünk a szomszéd bárba, na őket próbáljátok meg lerázni valahogy.

Elkérik a Facebook-profilt

Vannak emberek, akik úgy jönnek Magyarországra, hogy csak a saját nyelvüket beszélik. Ha egy konkrét esetet akarok felhozni, előfordult olyan, hogy legalább tízszer beszéltem telefonon az egyik vendégünk barátjával, hogy megkönnyítsük a kommunikációt. Ő volt az, aki közvetítette a dolgokat a vendégünknek. Már név szerint szólított, megkérdezte, hogy vagyok és rendkívül megkedvelt – állítólag. Igen, telefonon keresztül. Aztán nagyon csalódott volt, mikor mondtam neki, hogy nem adom meg a Facebook-profilomat, illetve hogy azon a hétvégén nem dolgozom, amikor ő jön hozzánk megszállni.

Nem tudott kijelentkezni, mert szárította a haját

Forrás:
giphy

Csuromvizesen és törölközőben nyitott ajtót egy fiatal fiú széles mosollyal az arcán, amikor már rég el kellett volna hagynia a szobát. Felháborodva és dühösen közölte, hogy értsem meg, azért késett két órát a kicsekkolással, mert a haját kellett szárítani és vasalni, valamint be fog panaszolni engem. Hoppá!

Lefekszenek aludni a lobbiban

Azóta is emlegetem azt a nénit, aki fogta magát, kipakolta minden cuccát a pultunkra, az asztalunkra és a kanapénkra. Mindezeket azzal tetézte, hogy zokniban mászkált a recepción, majd lefeküdt aludni, mert túl fáradt volt ahhoz, hogy felmenjen a szobájába. Csak szegény éjszakást sajnálja ilyenkor az ember.

Forrás:
giphy

Tortát akarnak sütni a recepción

Bizony volt már olyanra példa, hogy valaki annyira otthon érezte magát nálunk, hogy lejött a recepcióra, és szeretett volna bemenni a konyhánkba tortát sütni. Nem fogtok meglepődni, ez nem nem jött össze.

Konkrétan előttem öltözött fel

Amikor felmentem szintén szólni valakinek, hogy legyen szíves elhagyni a hotelt, mert sajnos már rég takarítani kellene, kisgatyában nyitott ajtót. Valójában már ezen nem lepődöm meg. Kért még húsz percet, hogy lezuhanyozzon. Egy óra múlva semmi. Visszamentem, majd nagy könyörgések után fogta magát és nyitott ajtónál, előttem öltözött fel.

Ti milyen furcsa helyzetekbe futottatok már bele a munkátok során?

Ha pedig szeretnétek, azt is megtudhatjátok, hogy a hotelekben miért helyezik a párnákra a csokoládét, vagy mi az az 5 dolog, amihez nem érdemes ott hozzányúlnotok.