Egyéb kategória

„Az óvszer a lelkedet nem védi” – Egy nemi erőszakot szenvedett anya őszinte sorai

Ugyan még nem vagyok szülő, a környezetemből pontosan tudom, hogy nincsenek íratlan szabályok a gyermeknevelésre. Egy szülő sem kap kézikönyvet, ami leírná, hogy ebben a korban ezt magyarázzátok el, a következőben meg azt. Pláne nem egy olyan édesanya, aki nemi erőszak áldozata lett. Laurával ez történt, most pedig egy csodálatos kislány anyukája, ő árulja el nektek azt az öt dolgot, amit feltétlenül meg fog osztani gyermekével a későbbiekben.

vous - 2016.03.31.
„Az óvszer a lelkedet nem védi” – Egy nemi erőszakot szenvedett anya őszinte sorai

A YourTango bloggeréről, Lauráról, tudnotok kell, hogy sajnos személyesen kellett egy olyan tragédiát átélnie, ami minden nő egyik legrosszabb rémálma. Nemi erőszak áldozata lett. Ötéves kislánya nevelése mellett pedig sokat gondolkozott azon, hogy gyermekének vajon mi lenne a megfelelő mód és időpont történetének elmesélésére. Természetesen tisztában van vele, hogy a lányát nem tudja majd mindentől megvédeni, de reményei szerint ha pár dolgot tisztáz a lányával az csökkentheti az esélyét annak, hogy belőle is áldozat váljon, és tudni fogja, milyen sokat is ér valójában. Őszinte soraiban arról az öt dologról írt, amivel szerinte – és szerintem is – fontos, hogy gyermekünk tisztában legyen.

1. A nem az mindig nem!

Forrás:
www.pexels.com

Nem számít, hogy fiúról vagy lányról van szó. Az sem számít, hogy küldtél-e neki jeleket, amiket esetleg félreérthetett. Tudd, hogy a nem az mindig nemet jelent. Ha azt mondod egy fiúnak, hogy ne jöjjön közelebb vagy ne nyúljon hozzád, ha úgy érzed, hogy túl sokat akar, jogod van nemet mondani.

2. Kerüld a rossz társaságokat!

Bízz magadban, válassz olyan barátokat, akik hasonló értékekkel rendelkeznek, mint te. Csak azért, hogy valakinek tetsszél, nem kell másnak kiadnod magad. Emlékezz, ha bajt keresel, könnyen rád fog találni.

3. Édesanyádnak bármit elmondhatsz!

Forrás:
www.pexels.com

Tiniként biztos a barátaid lesznek az elsők, de az igazság az, hogy bennük sokszor csalódhatsz. Lehet, hogy kipletykálják másnak a bajodat, sőt a hátad mögött ki is beszélhetnek. Én viszont egy olyan barátnőd vagyok, akivel bármit bármikor megbeszélhetsz, soha nem foglak elárulni!

4. A tested egy templom, vigyázz rá!

Nem kell az első szembejövő fiúval lefeküdnöd. A tested tényleg egy templom, csak olyan embert engedj be, aki megérdemli, hogy veled lehessen. Tudod, az óvszer a betegségek ellen jó, de a lelki sérelmektől nem óv meg.

5. Ne ígérj meg semmit!

Soha ne ígérj meg semmit, mert később még felhasználhatják ellened. Nem kell garanciát adnod egy srácnak sem. Attól, hogy elvisz vacsorázni, nem kell megígérned, hogy utána lefekszel vele. Ha csak ezért van veled, ne is fecséreld rá az idődet!

Ajánlott cikkek