Ezzel a hétköznapi tevékenységgel szabotáljátok a kapcsolatotokat

Ezzel a hétköznapi tevékenységgel szabotáljátok a kapcsolatotokat

Ma már millió lehetőség van arra, hogy tartsátok a kapcsolatot a párotokkal: e-mail, telefon, sms, cset. Ha azonban tartós kapcsolatra vágytok, akkor itt az ideje, hogy megtanuljátok a megfelelő eszközöket használni a megfelelő kommunikációra.

Mikor egy új kapcsolatba kezdtek, biztos, hogy nemcsak személyesen fogtok kommunikálni egymással, hanem emellett igénybe veszitek majd a technikát is. De nem mindegy, hogy mit használtok, és hogyan, ha kommunikációról van szó.

A hangsúlyt, mimikát nem lehet elolvasni, ha írásos kommunikációról van szó, azonban az agyatok olvasás közben automatikusan helyettesíteni fogja ezeket a hiányosságokat – írja a YourTango. A legtöbb félreértés pedig így alakulhat ki, amikor még nem ismeritek egymás gondolkodását. Ha időt szántok arra, hogy megtanuljatok helyesen kommunikálni, az az élet minden részén kifizetődik a jövőben.

Hiszen rájöttök majd, hogy mindent lehet mondani, mindenkinek, a lényeg az, hogyan teszitek ezt.

Forrás:
pixabay.com

Ha hosszú távú kapcsolatra vágytok, akkor az sms-t és a csetet csak rövid információközlésre használjátok. Például: „10 percet kések.” Hiszen ha ennél komolyabb szöveget szeretnétek megosztani a párotokkal, akkor számíthattok a félreértésekre. Nem is beszélve arról, hogy nincs szükség a nap minden pillanatában tájékoztatni egymást a történésekről. Hiszen így nem beszélitek meg igazán a dolgokat, viszont később se tértek vissza a komoly témákra, mert úgy érezhetitek, hogy már kicseteltétek magatokból.

De hogyan lehet ezt megoldani?

Egyszerűen… Fejezzétek be az írogatást, és beszélgessetek!

Használjátok a telefonotokat a gyors megbeszélnivalókra, és találkozzatok, beszélgessetek többet. Hiszen nincs semmi, ami a személyes jelenlétet helyettesíteni tudná. Úgyhogy, csajok, itt az idő visszavenni a nagy pötyögésekből!