Otthon

Titokban ezeket nézik meg a vendégeitek először az otthonotokban

Vajon mi az, amit legtöbben megnézünk egy szobán? Eddig sosem gondolkodtam ezen, de ha jobban ráálltok a témára, igenis számos dolgot szemügyre veszünk mások kis birodalmában. Mindezt azért tesszük, hogy még jobban megismerjük az illetőt, vagy hogy mi, csajok, ötleteket lopjunk a dizájnoláshoz. Megkérdeztünk néhány embert, ők mit csekkolnak először mások otthonában.

vous - 2021.12.26.
Titokban ezeket nézik meg a vendégeitek először az otthonotokban

Lehet, hogy ti abban a szerencsés helyzetben vagytok, hogy saját szobátok van, amit rendezgethettek, fejleszthettek, ám sokan vannak úgy ezzel, hogy a testvérükkel vagy szobatárssal osztoznak, amíg az egyik fél el nem költözik. Ha ketten vagytok egy helyiségben, nehéz úgy elrendezni a dolgokat, hogy mindkettőtöknek tetsszen. Nálunk is ez volt a helyzet. Majd én felkerültem a fővárosba, a tesóm pedig egyedül maradt a szobánkban. Így már megvan a saját kis kuckóm, de néha azért visszasírom a közös terünket. Most már a húgom felel azért, hogy ki mit gondol, ha belép a szobánkba.

Megkérdeztem pár embert arról, mi szúr nekik rögtön szemet, vagy mi az, amit azonnal, akár akaratlanul is megnéz egy szobán. Annyiban lehet ez nekünk hasznos, hogy talán ezután jobban odafigyelünk a részletekre. A válaszok egyébként majdnem egybehangzóak voltak. Lássuk, min akad meg általánosságban legjobban a szemünk!

5. Padló

Természetesen elsőként nem a földet kezdik el fürkészni az emberek, de azért van, aki a padlót is megfigyeli, persze nem azért, hogy legyen mibe belekötni, csupán kíváncsiságból.

4. Mennyire komfortos

Az is egy fontos tényező, hogy az illető mennyire érzi majd magát kényelmesen az adott szobában. Gondoljatok bele: beléptek egy új ismerősötök szobájába – ahol még tegyük fel nem jártatok –, és máris el van rontva az egész, ha kényelmetlenül érzitek magatokat, például ha túl csicsás, el vannak barikádozva az ülőhelyek, vagy tele van féltve őrzött kincsekkel, ami miatt sehová nem mertek letelepedni.

Forrás:
home-designing.com

3. Rend van-e

Erre viszont már sokan felemelik a fejüket. Ha rend van egy szobában, már azzal is megtisztelitek a vendégeteket. Elég égő egy kupis helyiségbe behívni a barátokat, haverokat, ne csillogó tisztaságra gondoljatok itt, hanem alapvető dolgokra:
 

  • ágyazzatok meg
  • vigyétek ki a koszos poharakat, tányérokat
  • a szennyesnek sem a szoba sarkában a helye
  • ne legyen kétcentis porréteg az íróasztalotokon

Nagyon fontos az is, hogy mennyire alkot egy egészet, milyen életfilozófiát tükröz, bár ez igazából nem a szoba miatt lényeges, hanem a gazdája személyiségére tudok belőle következtetni. Számomra ez fontos.

– mondta az egyik válaszadó fiú.

2. Bútorok

Nagyon sokan a bútorokra helyezik a hangsúlyt, még a rendnél is többen megfigyelik azt, hogy milyen szekrényekbe pakoltok, milyen ágyon hajtjátok álomra a fejeteket.

Forrás:
moesihomes.com

1. Fal színe

Az első helyen a fal színe áll, ami szerintem nem meglepő. Bár én néha azon kapom magam, hogy nem mindig tudom felidézni, milyen színű volt XY szobája. A legtöbb embernek fontos, hogy jól passzoljon egymáshoz a szín és a bútorok külseje, illetve azok elrendezése.

Ti mit néztek meg először egy új térben?

És azt tudjátok, mitől érezhetitek még jobban magatokat a szobátokban? Nyugodtan lopjatok ötleteket Emcsitől!

Ajánlott cikkek