Egyéb kategória

Így csalogassátok be a pillangókat a kertetekbe!

Ki ne imádná a természet hercegnőit, a szárnyas lényeket: a pillangókat. Én egyszer már átéltem, milyen az, ha a pillangók rám szállnak, nem túlzok, ha azt mondom, elképesztő.
vous - 2016.04.03.
Így csalogassátok be a pillangókat a kertetekbe!

Biztosan eszetekbe jutott már nektek is, milyen jó lenne, ha a pillangók – jó sokan – a kertetekben tanyáznának, elvégre pillesuhogásra a kertetekbe lépni elképesztően szép látvány, csak ugye ők nem olyanok, mint a háziállatok, vagy mégis?

Tehettek ugyanis pár dolgot azért, hogy a szárnysereg otthonra leljen nálatok, mindössze csak pillangó-paradicsommá kell varázsolnotok a kerteteket. Hogy hogyan? Úgy, hogy biztosítjátok nekik az alábbi dolgokat.

Bőséges nektárforrás

Forrás:
pexels

A pillangók szeretik a nektárt, így ültessetek olyan virágokat a kertetekbe, amelyek jóllakatnak egy hadseregnyi pillangót is. Az őszirózsa, a levendula, orgona, menta, zsálya, tátika és az aranyvessző tökéletesen megfelelnek erre a célra, csak arra figyeljetek, hogy olyan virágokat ültessetek, amelyek folyton virágoznak. Ha elhervad az egyik, kezdjen nyílni a másik, így biztosítjátok az állandó nektárforrást a csodaszárnyúaknak, és nem lesz okuk elmenni tőletek.

Élénk színek

A pillangók az olyan élénk színű virágokat szeretik, mint az ibolyaszín, piros, sárga, rózsaszín, lila. Különösen figyeljetek arra, hogy ezek a virágok vagy fürtösek, vagy lapos tetejűek legyenek, rövid kehellyel, hogy könnyen hozzáférhessenek az édes nedűhöz.Talán ezért is szeretjük a pillangókat, hiszen mi is nagy virágimádók vagyunk, itt is van néhány kötelező Insta-profil, kezdődjön a virágterápia!

Napozóhelyek

A pillangók napimádók, nem aggódnak a napozás veszélyei miatt, így biztosítsátok számukra a napos helyet és a meleg, védett környezetet. Szívesen pihennek meg lapos, napsütötte köveken, vagy helyezzétek el a virágokat úgy, hogy szélvédett és napos is legyen.

Ivóvíz

Imádják az iszapos, homokos helyeket, hiszen mint minden élőlénynek, nekik is szükségük van vízre. Egy tálkába tegyetek ki vizeket, és akkor garantáltan a ti kertetek lesz a kedvencük.

Csak semmi vegyszer!

Gondolom, ezt magyarázni sem kell. Ti sem akarnátok olyan helyen lakni, ahol instabil a bojler. A lepkék sem élik túl a vegyszeres kerteket, és nagy ívben el is kerülik azokat.

Ajánlott cikkek