Túlélési tippek, ha szobatárssal osztoztok az otthonotokon

Túlélési tippek, ha szobatárssal osztoztok az otthonotokon

Társas lények vagyunk és állandó jelleggel szükségünk van a kapcsolatokra és a kommunikációra – mindaddig, míg lesz egy szobatársunk.

Lakva ismerni meg az embert, hiába barát az illető. Ha pedig idegent választunk szobatársnak még kilátástalanabb a jövő. A legtöbb esetben spórolás miatt választjuk ezt a megoldást, néha jó eredménnyel, néha pedig borzalmas befejezéssel. Bármi is legyen a vége, együtt élni igenis nehéz, főleg, ha a magánszféra mint olyan nem létezik.

Ha hasonló helyzetbe kerültetek, akkor nagy segítségetekre lesz a következő néhány tipp, hogy tuti ne golyózzatok be a közös élettől!

Zárjátok ki őket

Na nem a lakásból vagy a szobából, hanem az elmétekből. Fülhallgató, barátaim, fülhallgató! Isten áldja azt az embert, aki kitalálta.

Forrás:
giphy.com

Csendes pihenő

Vezessetek be napi legalább egy óra csendes pihenőt. A lényege az, hogy abban a kitűzött időintervallumban mindannyian tiszteletben tartjátok a csendet, így meditálhattok, alhattok, pihenhettek nyugalomban. Higgyétek el, mindenkinek jót tesz!

Tennivalók

Ahogyan otthon, úgy a lakásban, szobában is van mit tenni. Polcokat törölgetni, elpakolni, elmosogatni, felmosni... Ezek elvégzését legjobb, ha beosztás alapján végzitek, így elkerülhetőek a viták és az egyoldalú munka.

Tisztelet

A kölcsönös tisztelet elengedhetetlen feltétele az egészséges együttélésnek. Győződjetek meg róla, hogy ez biztosan oda-vissza egyenlő arányban megvan. Ha igen, akkor könnyű lesz tiszteletben tartani egymás szükségleteit, kéréseit, anyagi hátterét, szokását, egyszóval mindent!