Facebook-trükkök, ha nem szeretnétek válaszolni az üzenetekre

Facebook-trükkök, ha nem szeretnétek válaszolni az üzenetekre

Minden helyzetben az egyenesség híve vagyok, sőt néha kicsit túlzásokba is esem. Viszont van az úgy, hogy nem akarok csevegni senkivel, vagy pont azzal az emberrel, aki rám ír és inkább úgy teszek, mintha offline lennék. Nem is „láttam” az üzenetet. Na de mégis milyen szabályai vannak az offline módnak?

Szerencsére nem gyakran fordul elő velem, hogy nem akarok beszélgetni. Általában még a villamoson is szívesen csevegek a szaggatott farmeremről az idős nénivel, aki elpanaszolja, hogy az unokája is folyton ilyenben jár, de ő képtelen megérteni a mai fiatalokat. Jól van ez így.

Viszont egy hosszú nap után nem biztos, hogy mindig van kedvem meghallgatni a távoli ismerősömet arról, hogy tegnapelőtt éppen nem tudta eldönteni, hogy mit vegyen fel, ezért első dolga volt elmenni a legközelebbi plázába, de ott éppen összefutott az exével, és jaj, most nagyon kivan. Szóval nem akarom túlmagyarázni, meg szerintem nem is kell, van az úgy, amikor nincs kedvünk beszélgetni. Ilyenkor az lenne a legegyenesebb, ha megírjuk: „Ne haragudj, most nem alkalmas!” De van, hogy még erre sincs kedv és energia, na akkor lépnek életbe az offline-szabályok.

Olyan íratlan szabályok, amiket akkor kell bevetni, ha nem szeretnétek lebukni, hogy bizony attól, mert nem válaszoltok az üzenetekre, még nagyon is pörgetitek a Facebookot!

1. Se lájk, se komment

Talán a legfontosabb, hogy a reflex-lájkot és kommentet elkerüljük. Egy cuki cica itt, egy szuper kép a barátnőről ott... NEM, NEM!

Forrás:
giphy.com

2. Csetet kikapcsolni

Van, hogy megfeledkezem arról, nem elég csupán a gépen kikapcsolni a csetet, a telefonon is be kell állítani, hogy ne legyek elérhető. Bár ez a szerkesztőségben nem mindenkinek működött, volt olyan VOUS-lány, aki még a kikapcsolás után is elérhető volt. Szóval ez tulajdonképpen Mark Zuckerberg kezében van, miatta nem tudjuk „büntetni” a pasikat a hallgatásunkkal. Ugye értitek, mire gondolok?!

Forrás:
giphy.com

3. Egyéb közösségi oldalakon se aktívkodni

Instagram, Snapchat off. Mert persze, hogy ilyenkor cukiskodik a kisállat és ilyenkor a legjobbak a fények a tökéletes szelfihez, de hagyjátok meg ezek posztolását a beszélgetés feldolgozása utánra.

Forrás:
giphy.com

4. Senki számára se legyetek elérhetőek

Aki elől „bújkálunk”, annak az ismerőseivel is kerüljük a kontaktot, nehogy visszajusson hozzá, hogy bezzeg a közös ismerőssel beszélgetünk. Full inkognitó mód bekapcs.

Forrás:
giphy.com

5. Bocsánatkérés + magyarázkodás

Ez talán a legfontosabb! 12 óránál többet senkit se várassatok. Ha pedig kipihentétek magatokat, jöjjön az esedezés és írjátok meg, hogy éppen senkihez és semmihez nem volt kedvetek. Van ilyen. Meg fogja érteni!

Forrás:
giphy.com