Egyéb kategória

Lehidaltunk, mi mindenre jó a ketchup a konyhán kívül

Engem is meglepett a dolog, de a ketchupot bizony nem csak megenni lehet. Igaz, hogy a legjobb kísérő a sült krumpli és a hot dog mellé, de használhatjuk még más hasznos dolgokra is.
vous - 2016.04.06.
Lehidaltunk, mi mindenre jó a ketchup a konyhán kívül

Ketchupot szinte mindenki tart otthon. Mostantól pedig nemcsak a konyhában ételek ízesítésénél lehet a segítségünkre, hanem például a fürdőszobában is. Hogy miért? Elmondjuk!

Ékszerek csiszolásában segít

Eddig nem volt alkalmam kipróbálni, de a Purewow szerint nagyon jól lehet ketchuppal ékszereket csiszolni. Nem kellene az ékszerészhez rohangálni, hogy fényesítse ki a kedvenc nyakláncunkat, fülbevalónkat. Remek lenne, nem? A Good Housekeeping ezt azzal fokozza, hogy tapasztalataik szerint a réz eredetű konyhai eszközeinket is újjá varázsolhatjuk vele.

Enyhít a sebek okozta fájdalmon

Mint a jó régi fagyott borsó. A csomagolt ketchup lefagyasztva egy kisebb baleset után – mint a horzsolás, végtag beütése – nagyban hozzájárulhat a sértett testrész fájdalmának csillapításához.

Kijavítja a fura hajszínt

Forrás:
Andrew Harrer/Bloomberg News

Néha a szőke haj fura, halványzöldes árnyalatba csaphat át. Egy gyors javítás a Good Housekeeping szerint segíthet ezen: a ketchup elméletileg semlegesít ezt a furcsa színt. Ha ki meritek próbálni, csak egy picikét nyomjatok a hajatokra, hagyjátok tíz-húsz percig rajta, majd öblítsétek le. A zöldnél rosszabb már úgyse lehet…

Feldobhatjátok vele a gyerekek játékát

Nem kérdés, a ketchup a művér fő alapanyaga. Halloweenkor a ketchup elhanyagolhatatlan: készítsetek belőle a gyerekeknek művért, vagy használjátok fel ti magatok. De azért ne ijesszétek halálra a szüleiteket!

Ti mire használjátok még fel a ketchupot?

Ajánlott cikkek