Beteljesült álom vagy rémálom? – ilyennek látjátok a koszorúslány-szerepet

Beteljesült álom vagy rémálom? – ilyennek látjátok a koszorúslány-szerepet

Biztos láttátok már a 27 idegen igen című filmet, amiben a főszereplő 27 különböző esküvőn koszorúslány, remélem, mondanom sem kell, 27 különböző ruhában. Valahogy az életben is hasonló a helyzet: ahány menyasszony, annyiféle koszorúslány létezik. Természetesen van a két jól ismert csoport: a habcsókok és a különcök, akik mind más ruhába bújnak. Alkalmi partnerek témájú napunkon mi másról mesélhettetek volna, mint egyszer viselt koszorúslány-ruháitokról.

Sokan azt mondják, a menyasszony és a vőlegény után a harmadik legfontosabb szerep a koszorúslányoké. Az ő ruhájukat ugyanúgy mindenki szemügyre veszi, csak úgy mint a sminkjüket és a hajukat. Nem egyszerű feladat hát a főszereplő előtt lépdelni, hát még segíteni! A VOUS és egyben Takács Nóra Hogyan legyek jó nő? oldalának rajongói osztották meg velünk, milyen élményekkel gazdagodtak, amikor koszorúslánynak álltak.

A menyasszonyért bármit!

Ahogy az esküvő legtöbb fontos mozzanatát, úgy a koszorúslányok ruháját is a menyasszony tervezi meg. A rózsaszín, abroncsos ruháknak leáldozott, ma már inkább együtt varratnak ruhát a felkért barátnők. Ilyenkor jön a legnehezebb része: milyen anyagból, milyen színűt, de leginkább milyen fazonút válasszunk? Egy magabiztos, öntudatos menyasszony ezt is megmondja nekünk, így könnyen végezhetjük egy olyan ruhában, ami nem feltétlen a mi ízlésünket tükrözi. Persze belemehetnénk óriási harcokba és győzködhetnénk a másikat a saját igazunkról, de ahogy Melitta fogalmazott:

Én akár még a habos-babos babarózsaszín ruhát is felvenném, ha ő azt szeretné, mert ez az ő napja, az ő álmainak kell megvalósulnia!

Ezzel pedig aki volt már koszorúslány, mind egyetértett. Elvégre egyetlen napot csak kibírunk akár egy pink habcsóknak öltözve is, nem?

Főszereplő, de mégsem

Forrás:
Kovács Tamásné

Olvasónk, Petra kiemelte a feladat legjobb részét: „Igazából az a legjobb benne, hogy te is kapsz szép ruhát, fontos szereped is van, de mégsem főszereplőként kell végigizgulnod és -aggódnod az eseményeket.” Akár csak egy mellékszereplő. Ott vagytok, szépek vagytok, de a feladat stresszesebb részét meghagyjátok másnak, hát nem szuper?

Egy valóra vált álom

A legtöbben a koszorúslány-szerepről mint egy álomról meséltetek, ami nem is csoda. Melyik kislány ne álmodozna arról, hogy egyszer virágszóró lehessen? Ki ne szeretne gyerekként egy nap erejéig valódi királylánynak öltözni úgy, hogy még csak farsang sincs? Eszter, egy kedves olvasónk szerint nem csak kisgyermekként fontos ez a szerep:

A kamaszkor kezdetén ilyet átélni egy lánynak igazi tündermese, egy álom!

Van, akinek mégsem jön be ez a szerep

Forrás:
Pé Ágota

Habár igazi királylányos, esküvőről álmodozó lány vagyok, a koszorúslány szerepe mégsem vonzott soha. Lehet, csak irigyelem a menyasszonyokat? De inkább a korábbi élmények vették el a kedvemet. Sosem felejtem el, amint szép frizurával, csinos ruhában kidőlök a júliusi esküvőn a melegtől és arra eszmélek, hogy a lábam a házasságkötő terem ablakában van, a vendégek pedig körbeállnak. Azt hiszem, ilyen, amikor a nyári hőség miatt a koszorúslány ellopja a show-t - azóta nem is vágyom erre a szerepre.

Persze akad olyan is, akinek nem a hőség, hanem inkább a ruha színe okozott kellemetlen pillanatokat.

Mondhatni én voltam a fekete holló a fehérek közt a nagy napon.

– meséli Angéla, aki teljesítette a menyasszony kérését: lila ruhát választott, ám a többiekhez képest még így is túl sötétet.

Forrás:
Pálfi Andrea