Egyéb kategória

Csoportos nemi erőszak miatt ült börtönben a magyar úszókapitány

A magyar úszóválogatott szövetségi kapitányát, Kiss Lászlót csoportosan elkövetett erőszakos nemi közösülés miatt ítélték börtönbüntetésre két akkori úszótársával az 1960-as években.
vous - 2016.04.05.
Csoportos nemi erőszak miatt ült börtönben a magyar úszókapitány

A Zsuzsanna nevű nőt az akkoriban az FTC-ben sportoló Kiss egyik társa csalta fel a másik úszó lakásába, ahol csókolózni próbált a nővel, de amikor ő ellenállt, azt mondta neki, hogy addig nem engedi ki a lakásból, amíg nem közösül vele – írja az Origo. Ezután hárman együttes erővel támadták meg a nőt.

Kiss László a nol.hu-nak így nyilatkozott:

„Beszélhetnénk persze arról, hogy 1961-ben mennyire volt megalapozott az ügyünkben hozott ítélet. Mennyire volt bebizonyítva mindaz, ami az ítéletben olvasható.”

Soha nem hallgattam el a történteket. Soha nem tudtam és nem és fogok túllépni rajtuk.

„Viszont az a közeg, amelyben előtte sportoltam, és amelybe később edzőként visszatértem, képes volt rá. Mivel sem a bíróság, sem más hatóság nem tiltott el – az ítéletbe foglalt bűnöm ellenére sem –, hogy gyerekekkel foglalkozzam, kaptam egy új esélyt és én éltem vele. Mindenki döntse el, hogy a magyar úszósport elmúlt évtizedekben elért eredményei alapján, hogy kellőképpen bizonyítottam-e vagy sem.”

Forrás:
MTI / Soós Lajos
Ajánlott cikkek