Egyéb kategória

Végre a férfiak is megtapasztalták, milyen menstruálni!

Bizonyára mindannyiótokkal előfordult már legalább egyszer, hogy azt kívántátok, bárcsak a pasik is menstruálnának, hátha akkor sokkal megértőbbek lennének velünk, csajokkal ezeken a napokon. Ha ismerős az érzés, ti is hálásak lehettek a BuzzFeed csapatának, ugyanis néhány önként jelentkező srác kipróbálta egy hétig, milyen menstruálni. Azt hiszem, nem lövöm le a poént, ha már itt elárulom: nem voltak oda a dologért.
vous - 2016.04.08.
Végre a férfiak is megtapasztalták, milyen menstruálni!

Pár amerikai férfi a BuzzFeednél úgy döntött, itt az ideje megtapasztalni a menstruáció gyötrelmeit. Mielőtt értetlenül kérdezgetni kezdenétek, hogyan tudott ez megvalósulni a gyakorlatban, a fiúk praktikus tervvel álltak elő. Répalevet kevertek össze kukoricaliszttel, hogy a teljesen folyékonynál egy kicsit sűrűbb folyadékot kapjanak. Az így kapott pirosas főzetet egy irrigáló szifonba helyezték, majd ezzel a gatyájukban mászkáltak egész nap – természetesen betéttel kipárnázva. Az eredmény, amiről az egy héten át tartó kísérlet után beszámoltak, számotokra sem lesz meglepő.

Mielőtt belekezdtek volna a kísérletbe, a srácok elmondták a véleményüket és tapasztalataikat az ügyről. Elhangzott például, hogy a legtöbb nő folyamatosan stresszes a menstruáció alatt és úgy tesz, mintha eljött volna a világvége, csak mert megjött. Néhányan beismerték azt is, hogy empátia helyett gyakran viccelődnek ezzel és heccelik a barátnőiket. De miután elkezdődött a hét és sokan már az első nap a szó szoros értelmében elvéreztek, a srácoknak elég gyorsan megváltozott a véleményük.

A kísérletről közzétettek egy videót is – biztosra veszem, hogy a bolygón élő összes nő legnagyobb örömére. Mint ahogy ti is láthatjátok, a srácok 7 nap alatt számos incidenst megtapasztaltak, ami nekünk, nőknek több, mint ismerős. A problémák már a betéthajtogatásnál elkezdődtek: a legtöbben megjegyezték, hogy ez bizony nem néz ki a legkényelmesebben.

Már az első nap végén közülük többen megtapasztalták, hogy milyen érzés kétségbeesetten sprintelni a mosdóig, majd ott ráébredni, hogy teljesen átázott a betét és bizony, nincs nálunk másik. Egy srác rögtön belefutott a legnagyobb rémálmunkba is: az alsóneműjével együtt a nadrágja is tiszta „vér” lett – egy perccel később a WC-n ülve már azon gondolkozott, hogy vajon a répalé kijön-e vízzel.

Az első nap végén már volt, aki azt nyilatkozta, hogy érzelmileg nagyon feldúlt, stresszes napon van túl. Egy másik alany egész álló nap panaszkodott: azt mondta, hogy a tudat, hogy reggeltől estig kisebb-nagyobb mértékben folyik belőle valami, nagyon rémisztő érzés. A harmadik napon volt, aki már teljesen ki volt készülve idegileg attól, hogy még további négy ilyen nap vár rá.

A hét során megtapasztalták továbbá, hogy milyen arra ébredni, hogy eláztatták a fél ágyat, milyen megalázó érzés, ha valaki figyelmezteti őket a munkahelyükön, hogy „bocsi, de véres a nadrágod”, vagy épp milyen stresszes tud lenni az, ha egész nap nincs idejük kiszaladni egy pillanatra megbizonyosodni arról, hogy minden rendben van, vagy éppen betétet cserélni.

Forrás:
Pexels

Nem túl meglepő, hogy a videó a kísérleti alanyok sűrű bocsánatkérésével végződik azok felé a nők felé, akiket valaha is megbántottak egy-két ízléstelen viccel, vagy akikkel nem voltak kellőképp türelmesek menstruáció alatt. Egyikük még arra is felhívta a figyelmet, hogy tisztában van vele: ők csak magát a vérzést tapasztalták meg, de azt nem, hogy milyen az azt megelőző hasi fájdalom, vagy épp azon görcsölni, hogy késik, nem tudják, milyen az ezzel járó hormonális változás, vagy éppen a mellfájdalom – és így is alig bírták végigcsinálni!

Azon kívül, hogy minden nő nevében elégedettek lehettek, ha van pár percetek, nézzétek végig a videót is – most az egyszer mi röhöghetünk rajtuk, és nem fordítva!

Ajánlott cikkek