Rejtélyes dolog történik J. K. Rowling „Harry Potter”-székével

Rejtélyes dolog történik J. K. Rowling „Harry Potter”-székével

Egy író számára talán az egyik legfontosabb, hogy nyugalomban és kényelemben lehessen. Napjaink egyik legismertebb írónője, J. K. Rowling is a kényelmes székekre esküszik, ha alkotásról van szó. Ám az a szék, amiben a Harry Potter első részét írta mintha el lenne varázsolva. Vagy éppen átkozva?

Ugye ti is tudjátok, hogy ha ülőmunkát végeztek, akkor mennyit számít a szék? Egy jó szék csodákra képes, biztosan nem szab gátat a kreatív munkának és a jó ötletek áramlásának. J. K. Rowling is kedvenc székében írta meg a Harry Potter első két történetét. Ám miért is érdekes ez az ülőalkalmatosság? Mert valamiért senkinek nem kell igazán.

A Harry Potter-szék vagy valami varázslat hatása alatt áll, vagy pedig szeret utazni, hiszen meglepő módon pont 7 évente vált gazdát aukció keretein belül. A szék 2002-ben 21.000 dollárt, 2009-ben pedig 29.000 dollár hasznot hozott. Idén 65.000 dollár volt a kikiáltási ár és 150.000-ért kelt el. Így Rowling alapítványa 15.000 dollárral gazdagodott, hiszen az eladó a bevételből 10 százalékot az írónő alapítványának adott, a szék pedig tovább indulhatott vándorútján.

Forrás:
AFP

Szerintetek 7 év múlva ismét útra kel?