Egyéb kategória

Segítsetek eldönteni a vitát! Mit jelent a kamillázás?

Veletek előfordult már olyan, hogy egy bizonyos kifejezést máshogy használtatok, mint az ismerőseitek? Nálunk, a szerkesztőségben a legújabb ilyen a kamillázás. Ahányan vagyunk, annyiféleképpen használjuk. Segítsetek nekünk eldönteni, mit jelent!
vous - 2016.04.07.
Segítsetek eldönteni a vitát! Mit jelent a kamillázás?

A VOUS-lányokkal elkezdtünk beszélgetni, és egyszer csak valaki a kamillázás kifejezést használta egy számomra nem odaillő kontextusban. Zsófi, a fotósunk azt mesélte éppen, hogy egy átbulizott éjszaka után másnap csak kamillázott. Micsoda? Egész nap kamuzott? Legalábbis Emcsi, Sophie és én kamillázás alatt azt értjük, hogy valaki kamuzik. Zsófi viszont egészen másra gondolt…

Mit jelent a ‘kamillázni’ kifejezés?

Kamillázás1: Ahogy már említettem, Emcsi és én a kamuzást értjük alatta.

Kamillázás2: Zsófi és Andi szerint a kamillázás egyet jelent a másnapos ágyban fetrengéssel. Tudjátok, mikor csak néztek ki a fejetekből és nem csináltok semmit.

Forrás:
Giphy.com

Kamillázás3: Nóri a megdöbbenés szinonimájaként használja ezt a szót. Tehát Nóri akkor kamillázik, mikor mikor valami nagyon meglepő sztorit hall és szinte megszólalni sem tud a sokktól.

Kamillázás4: Viola szerint a kamillázás az értetlenkedést jelenti. Mikor nem tudjátok felfogni, mit mond valaki, vagyis csak kamilláztok.

Forrás:
Giphy.com

Kamillázás5: Mariann számára a kamillázás a berúgást, betintázást jelenti. Szóval vigyázzatok, nehogy az esti bulin túlzásba vigyétek a kamillázást!

Kamillázás6: Bogi, a gyakornokunk pedig úgy gondolja, ha bekamilláztatok, akkor bizony beszívtatok.

Kamillázás7: Szandi, egy másik gyakornokunk szerint a kamillázás egyet jelent a YOLO kifejezéssel. Tehát szerinte akkor kamilláztok, ha például egy koncerten táncolgattok a zenére.

Forrás:
tigerbeat.com

A szlengblog szerint egyébként kétféle értelemben használjuk leggyakrabban:

  • Meglepődve, értetlenül néz

Hangfestő szó, amely a megrökönyödés okozta szemhéj- és szempillamozgást írja le.

  • Valótlant állít, megtéveszt, hazudik

Feltehetően a hazugság, csalás jelentésű kamu, kam szóból ered.

Szóval egyszerűen nem tudjuk eldönteni, mit jelent a kamillázás. Ti ismeritek ezt a kifejezést? Használjátok? És a legfontosabb kérdés: számotokra mit jelent? Szavazzatok!

Ajánlott cikkek