Egyéb kategória

Dekortrükkök, amikkel a legmenőbb házigazdák lesztek

Megszokott fehér tányérok, unalmasan egyszerű poharak, a szalvétákról már nem is beszélve. Összejövetel lesz nálatok, de semmi izgalmassal nem tudtok kitűnni a többi házigazda közül? Csak hiszitek! Mindössze pár könnyen beszerezhető kellékre van szükségetek, és egy kis pluszidőre, de higgyétek el, a siker garantált!
vous - 2016.04.16.
Dekortrükkök, amikkel a legmenőbb házigazdák lesztek

Mindenki szeretné különlegessé és emlékezetessé tenni a terítékét egy-egy vendégvárás alkalmával. Az étkészletetet és az eszcájgokat igazán költséges lenne egyik napról a másikra lecserélni, hogy feldobjuk a már megszokott és egyhangú darabokat. Mi megpróbáltunk látványos, de pénztárcabarát ötleteket összegyűjteni, amelyektől a meghívottak álla tuti leesik majd! Ti pedig fürödhettek a bókokban!

Szívószál

A boltokban kaphattok már mindenféle mintával ellátott szívószálakat, de miért engednétek, hogy helyettetek a gyárak kapják meg az elismerő szavakat? Az egyedi darabokhoz nem kell más, csak olló és kartonlap, na meg némi kreativitás. Gondoljatok ki valamilyen formát, ami jól mutathat a műanyag rudacskán, vágjátok ki azt kellő mennyiségben, majd a közepén szúrjátok át az olló hegyét. Az így keletkezett lyukon óvatosan toljátok át a szívószálat, és már kész is a mestermű!

Falatkák

Néha sokkal jobban esnek az apró falatkák, mint a hatalmas ételtálak, nemde? Tegyétek még ellenállhatatlanabbá a porciókat úgy, hogy ne csak egy hagyományos fogpiszkálóval rögzítsétek a tornyokat. Most is csak olló, ragasztó és karton kell a remekműhöz. A kivágott formákból két darab kell fogvájónként, az egyikre nyomjatok némi ragasztót, abba fektessétek bele a pálcikát, végül pedig a második kartonnal fedjétek le mindezt. Amikor az ételbe szúrjátok az alkotást, semmiképp se a dísznél fogva nyomjátok át a rétegeken, hanem a fogpiszkáló kilógó részénél.

Ültetőkártya

Megérkeztek a vendégek, de még ott állnak az asztal mellett, mert azon tanakodnak, ki hova üljön. A szituációt könnyen elkerülhetitek, ha ültetőcédulákkal kijelölitek mindenkinek a helyét. Ne álljatok be a sorba, hagyjátok a hagyományos, félbehajtott téglalapból készült piramisokat! Színes papírból vágjatok ki akkora alakzatot, ami jól mutathat a villátok fogai közt. Igen, ha ráírtátok a neveket, dugjátok az evőeszköz második és harmadik ága mögé.

Füzér

Kidekoráltuk az asztal különböző pontjait, de mi lesz a tér többi részével? Semmi pánik, erre is akad egy ötletünk! Már ha van valamilyen – lehetőleg színes – szalagotok, fonalatok.Vágjatok le belőle tetszőleges, de egyforma hosszúságú részeket, és meglehetősen sokat. Ezt persze az befolyásolja, hogy milyen távolságra akarjátok kifeszíteni a már elkészült füzért. Amit úgy készítsetek el, hogy a színes, levágott darabokat hajtsátok félbe, majd a képen látható módon hurkoljátok a tartókötélre. Bevalljuk, ez a legpepecselősebb a díszek közül, ugyanakkor a legtartósabb is, hiszen újra és újra elővehetitek, amikor csak szükségetek lesz rá.

Lámpás

Ha az uzsonna átcsap az esti órákba, és a nap nyugovóra tér, szükségetek lesz egy kis fényre. A hangulatvilágítás felelőse a befőttesüveg. Kinél ne lenne egy megüresedett példány, amit csak úgy pakolgat, mondván, „majd jó lesz valamire”. Elérkezett az idő! Mossátok tisztára, hagyjátok megszáradni, és varázsoljátok színes mécsestartóvá. Ehhez kelleni fog még selyempapír, olló és ragasztó. Vágjatok ki tetszőleges formákat, cseppentsetek rájuk némi ragasztót, és mehet is az üvegre. Nagyszerű segítség lehet egy hosszú nyelű gyújtó, amivel könnyedén eléritek az üveg alján csücsülő teamécsest, de ha épp nincs kéznél egy, akkor mindenképp először égjen a gyertya, és csak utána ejtsétek bele – óvatosan – a lámpásotokba.

Nálatok melyik a kedvenc?

Ajánlott cikkek