Csokis arcpakolás házilag – végre bűntudat nélkül élvezhetitek a csokoládét!

Csokis arcpakolás házilag – végre bűntudat nélkül élvezhetitek a csokoládét!

A csokoládéval szeretünk csínján bánni, hiszen tele van cukorral, és hihetetlen gyorsasággal pakolja ránk a pluszkilókat, pedig megvan annak a módja, hogy ennek a mélybarna édességnek a hatását élvezzétek, méghozzá bűntudat nélkül!

A csoki ugyanis, ha megfelel bizonyos paramétereknek, valójában nagyon egészséges, és rengeteg pozitív hatása van, amit Emcsi jól össze is foglalt nektek ebben a cikkben. Takács Nóri pedig egy szuper étcsokis receptet is megosztott veletek, amivel nyugodtan bűnözhettek a sóvárgás óráiban.

Használjátok külsőleg is!

A csoki ugyanis nemcsak belsőleg tesz boldoggá és segít a stresszes napokon, hanem külsőleg is kifejti a hatását, ha a bőrötökre kenitek. Gondoljatok csak a csokoládés masszázsra! Aki egyszer már kipróbálta, biztosan emlékszik rá, mennyire sima és selymes lett utána a bőre!

Miért is ne készíthetnétek magatoknak otthonra is egy csokis kencét? Többféle receptet is összeállíthattok, elég, ha arra figyeltek, hogy az összetevők jók legyenek a bőrtípusotoknak, és a kívánt hatás érjétek el vele. Na és persze: kenhető legyen.

A felmelegített étcsokihoz – ami rugalmassá teszi a bőrötöket és hidratál – keverhettek kókuszolajat, mézet, jojobaolajat, melyeket szintén imádni fog a bőrötök az áldásos hatásuk miatt. Ha tisztítani is szeretnétek, őrölt zabpelyhet érdemes hozzákevernetek a masszához, ha pedig bőrradírra vágytok, akkor cukrot keverjetek hozzá!

A tojásos, zabpelyhes, csokis arcmaszkot elkészíthetitek az alábbi videó alapján, néha én is be szoktam vetni. Egy bajom van csak vele: nehéz a csokit nem megenni, de ezt tudjátok is, hiszen bevallottam eme függőségemet a többi VOUS-lánnyal!