Egyéb kategória

Újabb nemi erőszakkal vádolták meg Kiss Lászlót

Kiss Lászlót, a lemondott úszószövetségi kapitányt nem „csak” egyetlen ügy miatt vádolják, többször is nemi erőszakot követhetett el.
vous - 2016.04.15.
Újabb nemi erőszakkal vádolták meg Kiss Lászlót

Nemrégiben derült ki, hogy Kiss László két társával megerőszakolt egy 18 éves lányt, ami miatt börtönben ült. Most a Blikk úgy tudja, ő és barátai egy másik ügyben is érintettek voltak, ahol végül bizonyítottság hiányában elmaradt a büntetés.

A legsúlyosabb kérdések a Kiss László-üggyel kapcsolatban

Kiss László ünnepelt edző nevéhez több tucat aranyérem fűződik. Nem régiben robbant a bomba, hogy a legendás sportember 1961-ben, 21 évesen csoportos nemi erőszakban vett részt, amiért három év börtönbüntetésre ítélték. Az ország sportérzékeny harmadában egy világ omlott össze, de a Magyar Úszó Szövetség kiáll Kiss mellett. Az eset jó néhány súlyos kérdést is felvet… Ide kattintva elolvashatjátok a cikket!

Az 1960-as években Kisst és másik két úszótársát úgy ítélte el a bíróság, hogy az indoklásban említést tett egy másik ügyről is, amiben ugyanez a három úszó volt érintett. Az ismeretlen nő kapcsán lezajlott eljárás viszont büntetés nélkül zárult – derül ki az írásos ítéletből.

A felmentéssel zárult esetben is büntetést kért az ügyészség, ám mivel a tárgyalások során az áldozat egymásnak ellentmondó vallomásokat tett, ez esetben nem ítélte el a vádlottakat a bíróság – mondta a Blikknek Tóth Eszter Zsófia történész.

Forrás:
MTI/ Soós Lajos
Ajánlott cikkek