Egyéb kategória

A Titanic katasztrófája az asztrológus szemével: megjósolható volt-e előre?

Vajon ha az asztrológusotok figyelmeztetne, ne szálljatok fel arra a hajóra, mert bajotok lehet, ti felszállnátok? És ha ez a valaki Ms. Evangeline Adams lenne – akit női Nostradamusként emlegetett az amerikai sajtó a precíz, pontos előrejelzései miatt –, hallgatnátok rá? Az asztrológus Amerikában az 1930-as évektől már igazi szupersztárnak számított, gazdagok és híresek számára vált médiummá. Kliensei közé tartozott az a J.P. Morgan nevű üzletember is, aki többek között a Titanic kizárólagos tulajdonosa volt.
vous - 2016.04.15.
A Titanic katasztrófája az asztrológus szemével: megjósolható volt-e előre?

Eredetileg úgy volt, hogy J.P. Morgan is a Titanic fedélzetén lesz, ám röviddel a hajó kifutása előtt meggondolta magát. Annak ismeretében, hogy Evangeline Adams sok éven át adott tanácsokat J.P. Morgannek, joggal vetődik fel a kérdés, vajon láthatta-e az utazással kapcsolatos szerencsétlenséget Morgan horoszkópjában akkoriban. Egy alkalommal, amikor megkérdezték Morgant, hogy a milliomosok rendszeresen konzultálnak-e asztrológusokkal, azt felelte: „Nem, csak a milliárdosok.”

Kevesen tudnak arról, hogy a Titanic első útjának legelején is majdnem történt egy katasztrófa, melyet csak nehezen tudtak elhárítani. Amint a hatalmas hajó kiúszott a kikötőből, elszakította a New York elnevezésű gőzös hajókötelékét. Hajszál híján kerülték el az összeütközést.

Minden kezdetben benne rejlik a vég.

Az elindulás pillanata sorsdöntő – az embernél ez az első lélegzetvétel pillanata, amikor megszületünk. Cégek, városok vagy bármilyen egyéb vállalkozás horoszkópját szintén ki lehet számítani, ha az ember tudja, hogyan határozza meg a „születési időt”. Egy város esetében ez a bejegyzés ideje. Cégeknél az az időpont, amikor a vállalat üzletként működni kezd, és így tovább. Sokszor csak komoly kutatások során lehet ezt az időpontot kinyomozni.

A Titanic születési ideje közel sem annyira ismert, mint a katasztrófa időpontja. A hajóépítők 1909. március 31-én kezdték el építeni a hajót. Belfastban bocsátották vízre. Egy hajó megkeresztelése általában a vízre bocsátásakor történik, így ez tekinthető „születési időnek”. 1911. május 31-én délután 12 óra 13 perckor csúszott le a Titanic a csúszdán.

Mit árul el a vízre bocsátás képlete?

A vízre bocsátás horoszkópját megvizsgálva több dolog is aggodalomra ad okot, melyek közül csak néhány konstellációt emelnék ki:

  • A Jupiter – ami a dolgok végét, befejezését jelölő negyedik ház ura – együtt áll a leszálló holdcsomóponttal a Skorpió jelében, amely sorsszerű, pusztító befejezésre is utalhat.
  • A Mars–Plútó-kvadrát a legnyugtalanítóbb mind közül, hiszen a tömegkatasztrófák, tömegbalesetek lehetőségét jelzi. Ráadásul a Mars a 8. ház ura, amelyet a halállal szoktak összefüggésbe hozni. A Plútó a 3. ház uraként pedig a közlekedéssel, a kommunikációval, hírközléssel áll kapcsolatban.
  • Mars víz jegyben, a Halakban – a veszteség határtalan lesz, utalások a rejtélyességre, a sötétségre, a fulladásra.
  • A Hold–Uránusz-oppozíció, amely váratlan, hirtelen támadt zavart helyzeteket jelölhet, és a Neptunusz is együtt áll a Holddal.

Mit árul el az indulás horoszkópja?

Ahhoz, hogy az itt felsorolt aggodalmak ténylegesen be is következhessenek, hasonló égi konstellációkra van „szükség”. Ha megnézzük az elindulás horoszkópját, amely 1912. április 10-én 10:50-kor Southamptonban volt, láthatjuk, a Mars és a Plútó ismét együtt áll, a Hold és az Uránusz aznap szintén együtt állt, és a Nap a felszálló holdcsomóponttal együtt állva sorszerű körülmények bekövetkeztére utal.

Ráadásul a Merkúr retrográd mozgásánál indult útjára a hajó, amely állásnál sosem lehetünk biztosak a „sima” utazásban, számítani kell valamilyen késlekedésre, nehézségre, félreértésekre, szervezési problémákra. Pár nappal később, ahogy a retrográd Merkúr eléri a Napot és a felszálló holdcsomópontot, a végzetes katasztrófa bekövetkezik.

Láthatta az asztrológus előre a katasztrófát?

Most feltehetnénk a kérdést, hogy vajon ha mindezeket látja korábban egy asztrológus, például Ms. Evangeline Adams, elkerülhető lett volna-e a tömegkatasztrófa, vagy sem. A kérdés inkább költői, mintsem megválaszolandó.

Egy azonban biztos, a Plútó–Mars-kvadrátot semmiképpen sem láthatta volna meg a képletekben, mivel a Plútót csak 1930-ban fedezték fel, 18 évvel a Titanic elsüllyedése után. Mindez nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy az intuíciónkat minden körülmények között merjük használni, hiszen minden tudás bennünk van.

Nem mindig az a jó, ami észszerű, hanem ami végül stimmel. Mindemellett az értelem és az intuíció (sugallat) együtt nagyon jól tudnak működni.

Ajánlott cikkek