Egyéb kategória

A körkörös élvezet – piskótarolád újragondolva

A piskótatekercs mutatós és elegáns, akár ünnepi, hétvégi sütemény is lehet. Elképesztően jól illik hozzá mindenféle krém és gyümölcs, az eperszezon küszöbén most természetesen eperrel készítettük.
vous - 2016.04.17.
A körkörös élvezet – piskótarolád újragondolva

A piskótarolád elkészítése nem bonyolult, bár a piskóta sütésénél érdemes betartani az alapszabályokat. A klasszikus baracklekvár-töltelék helyett most gyümölcsös krém került bele, aminek alapja selymes mascarpone – egy kis tejszínnel lazítottuk légiesen könnyűvé, és eperrel, eperdzsemmel gazdagítottuk. A tetejére egy kis pisztácia került, ami nemcsak mutatós, de ízben is nagyon jól illik az eperhez – ez természetesen kiváltható pirított mandulával, ha ezzel készül, akkor is biztos a piskótatekercsünk sikere.

Forrás:
iStock

A cikk itt még nem ért véget! Ha szeretnétek elkészíteni az epres-mascarponés piskótaroládot, keressétek a receptet a Cookta oldalán!

Ajánlott cikkek