Egyéb kategória

Őrült játék uralja a világot – hódít a macskainvázió app!

Az emberiségnek szüksége van arra, hogy törődhessen másokkal, még ha csak virtuálisan is. Emlékszem, az internetünk bekötésével egyidejűleg három kutya, egy teve és egy jeti gondos gazdája lettem. Na, persze nem a valóságban (bár tényleg szerettem volna egy jetit), az internet mindig is lehetőséget adott arra, hogy valóra váltsuk az álmainkat.
vous - 2016.04.18.
Őrült játék uralja a világot – hódít a macskainvázió app!

Valljuk be őszintén: a tevenevelgetésnek és a farmgondozásnak már leáldozott, de ne csüggedjetek! Itt az új őrület, az úgynevezett Neko Atsume app, amiben macskák kegyeiért küzdhettek. Bár kicsit erős ez az állításom, mégis van valóságalapja, hiszen a program lényege, hogy az udvarotokban elhelyezett ételekkel, játékokkal csalogathattok cicákat a portára.

Piramisként építgethetitek a cicabirodalmatokat, ami olyan, mintha horgásznátok. Tegyétek ki a párna-, labdacsalit, zárjátok be az alkalmazást és várjatok, míg megérkezik az első macska. A boldog cicáktól halat kapunk, amiből újabb „csalit” vehetünk, hogy még több macskát vonzzunk be az udvarunkra. Itt nincsenek győztesek, sem vesztesek, csak cicák cicák hátán.

A játék 2014 októberében került ki, akkor még teljes egészében japán nyelven, majd 2015 májusára angol nyelvű változatával együtt több mint négymillió letöltést számoltak. Ebben az évben az egyik legjobb mobilalkalmazásnak számított. Yutaka Takasaki, a játék tervezője egyszerűen írta le a programot: „Azoknak az embereknek is egyszerű és érthető, akik nem játszanak rendszeresen videojátékokkal.”

Hát, ezt egyértelműen bizonyítja a Twitter-felhasználók őrült posztolgatása is.

Ti már kipróbáltátok? Én már most rákattantam!

Ajánlott cikkek