Egyéb kategória

Hajfrissülés: így legyen egészséges a fejbőrötök és sörényetek

A külső és belső egészség egyaránt fontos, ennek pedig elengedhetetlen feltétele az odafigyelés és a gondoskodás. Mindez nemcsak a szerveink rendeltetésszerű működését jelenti, hanem a bőrünk, hajunk épségét is.
vous - 2016.04.23.
Hajfrissülés: így legyen egészséges a fejbőrötök és sörényetek

Most kifejezetten az utóbbi esetre hoztam nektek néhány hajújraépítő tippet az Allwomenstalk oldaláról, amitől garantáltan hálás lesz a hajkoronátok és a fejbőrötök. De ha igazán elszántak vagytok, Nina hat tuti hajápolási titka is jól fog jönni.

Fejbőrmasszázs

Kezdjétek az egész tortúrát egy fejbőrmasszázzsal, ami nemcsak ellazít, hanem a hajhagymáitokat is kényezteti, amivel a hajnövekedést is elősegítitek. Szakértők szerint a fejmasszás segít eltávolítani a méreganyagokat a fejbőrről, így hajmosás közben is csak jót tehetünk vele.

Forrás:
pexels.com

Citromos tisztító öblítés

Alapvetően a citromlé szárítja a hajat, viszont azt se felejtsük el, hogy a citrom alapvető eleme a méregtelenítő italoknak, így a hajunknak is ugyanolyan jót fog tenni. Keverjetek össze néhány evőkanál citromlevet duplaannyi vízzel, öntsétek a hajatokra, masszírozzátok bele, és hagyjátok öt percig állni, majd végül öblítsétek le.

Agyagmaszk

A citromos tisztítás után elkél egy jó pakolás, ami mi más is lenne, mint egy agyagos bőrpakolás. Most nem a hajon van a hangsúly, hanem a fejbőrön, szóval ami eddig bevált a testetek más felületén, az most itt is jól fog jönni. Az agyag elnyeli a toxinokat, és tele van tápanyaggal, amik jótékony hatással lesznek a fejbőrre, és így a hajra is. Ezeket a maszkokat beszerezhetitek a drogériákban, utána pedig az utasításnak megfelelőlen használandók.

Forrás:
pexels.com

Fésülködési rutin

Megfelelő puhaságú kefével fésülni a hajunkat már-már felemelő érzés a fejbőrünknek, arról nem is beszélve, hogy segít tisztán tartani is. Lehet kapni külön masszírozó sörtékkel ellátott darabokat, amiket imádni fogtok, ígérem!

Szódabikarbóna

Mi az: megfizethető, és rengeteg dologra lehet hasznosítani? Hát persze hogy a szódabikarbóna! Egyik ilyen dolog, hogy a hajunkat ragyogóvá és kevésbé zsírosodóvá teszi. Keverjük vízzel, majd öntsük a fejbőrünkre, végül ecettel öblítsük át a hajkoronánk. A szódabikarbóna megnyitja a pórusokat, az ecet pedig fertőtlenít és bezárja azokat, amitől csillogóvá és erőssé válik a haj. Mindezt meleg vízzel is átöblíthetjük.

Nektek melyik vált be?

Ajánlott cikkek