Egyéb kategória

Azta! Zsolnayban buliznak a sztárok a Coachellán

Április 20-án debütált a sajtó előtt a Sugarbird új kollekciója, mely a híres pécsi porcelánmanufaktúra, a Zsolnay ikonikus mintáit ötvözi a cukormadarak már megszokott stílusával. Az egyik darab pedig már fel is bukkant a Coachella fesztiválon.
vous - 2016.04.21.
Azta! Zsolnayban buliznak a sztárok a Coachellán

Még csak szerdán debütált, máris a legtrendibb fesztiválon buliznak a sztárok a Sugarbird legújabb kollekciójában. Ami nem is meglepő, hiszen egyik büszkeségünk, a Zsolnay minták díszítik és miért ne hordhatnánk a mindennapokban, vagy akár egy fesztiválon is ezeket a gyönyörű mintákat?

A designerekből (Parrag Andrea, Baranyi Ádám) és grafikus tervezőkből (Andor Mária és Ms. KK) álló team több különböző Zsolnay mintát is felhasznált az egyedi gyártású filmnyomott – egy esetben pedig kézi festésű – alapanyagokból készült, kézi technikával applikált ruhadarabokhoz. A kampány fotóit a fiatal szerb fotográfus, Dusan Petrovic készítette és a már ismert magyar arcok mellett a színes bőrű Ornella Karabumba Nkeza látható a képeken.

Forrás:
http://www.sugarbirdfashion.com/

A divat- és porcelánmárka együttműködésének sikerét pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy a sztárfesztiválon, a Coachellán az amerikai rapper, Chanel West Coast már az egyik ilyen mintás darabban partizta végig az egyik napot. És látva a képeit Instagramon, bizonyosan élvezte. Mi pedig csak ámulunk, hogy egy magyar hagyomány ilyen testet öltött a messzi Kaliforniában.