Egyéb kategória

Amikor a könyv és a film találkozik: a legjobb magyar könyvtrailerek

Ti láttatok már könyvtrailert? Igen, jól olvastátok, KÖNYVtrailert. Ez az új műfaj ugyanis egyre népszerűbb. Úgy kell elképzelnetek, mint egy filmelőzetest, azzal a különbséggel, hogy ennek nem a mozivásznon lesz folytatása, hanem a fantáziátokban.
vous - 2016.04.23.
Amikor a könyv és a film találkozik: a legjobb magyar könyvtrailerek

Ma olyan világban élünk, ahol információkra van szükségünk minél gyorsabban és tömörebben. Az embereket gyakorlatilag elárasztotta a média világa, így egyre ritkábban fordul elő, hogy a könyvtárakban vagy a könyvesboltban töltik a délutánjukat. A könyvtrailerek célja, hogy felhívják az olvasók figyelmét. Elvégre, mi rossz van abban, hogy egy kisfilm segítségével teszik kíváncsivá az embereket? Bár a műfaj még kezdetleges, egyre népszerűbb.

Kemény Kristóf Puskás Öcsi – A külvárosi vagyány hihetetlen kalandjai című mesekönyvéhez is készült egy könyvtrailrer, ami a gyerekek érdeklődését szeretné felkelteni. A könyv azon túl, hogy szuper olvasmány, hitelesen mutatja be Öcsi és családja tanulságos életét, valamint ez a varázslatos mesekönyv arra is rámutat: milyen erények szükségesek ahhoz, hogy megvalósítsuk gyerekkori álmunkat. A könyvet egyébként a nemzetközi könyvfesztiválon ti is beszerezhetitek. Addig is összegyűjtöttem nektek pár izgalmas könyvtrailert, amit érdemes megnéznetek!

Kemény Kristóf – Puskás Öcsi

Robert Merle – Védett férfiak

Hatice Meryem – Csak egy hüvelyknyi férjem legyen

Meg Rosoff – Majd újra lesz nyár

Nemzetközi könyvfesztivál

Az UNESCO azzal a kéréssel fordult a könyves társaságokhoz, győzzék meg kormányaikat arról, hogy április 23-át, Szent György napját hivatalosan nyilvánítsák a könyv és a szerzői jog világnapjává. Magyarország az elsők között csatlakozott a világnap új intézményéhez. 1995 áprilisától a könyvfesztivált a könyvet és alkotóját elismerő világnap jegyében, régi katalán szokás szerint könyv és vörös rózsa kölcsönös ajándékozásával indítják. Idén 2016. április 21. és 24. között 23. alkalommal rendezik meg Budapesten.

Ajánlott cikkek