Egyéb kategória

Megvannak a világ legnagyobb fotóversenyének nyertesei – savval leöntött áldozatok képei nyertek

A World Photography Organisation (WPO) kihirdette a Sony World Photography Awards 2016, a világ legnagyobb fotográfiaversenyének győzteseit. A majdnem 250 ezer benyújtott munka közül végül Asghar Khamseh iráni fotóriporter nyerte Az év fotósa címet, a savtámadások áldozatainak életét bemutató, A gyűlölet tüze című munkájáért.
vous - 2016.04.22.
Megvannak a világ legnagyobb fotóversenyének nyertesei – savval leöntött áldozatok képei nyertek

Az 1963-ban Teheránban született fotóriporter, Asghar Khamseh az iráni Mehr News Agency fotósa. Fő profilja a társadalmat érintő témák, konfliktusok dokumentálása, bemutatása.

A győztes portrésorozat, A gyűlölet tüze gyönyörű, mégis rendkívül felkavaró fényképei savtámadások áldozatainak életét tárja elénk. A fotósorozat testközelből mutatja be a – főként női és gyermek – áldozatok életét, akik önhibájukon kívül a társadalom kirekesztettjeivé váltak, és akiknek életük végéig viselniük kell az emberi brutalitás okozta testi és lelki sebeket.

A gyűlölet tüze képsorozat igazán sokkoló és egyben elgondolkodtató, szinte átéljük ezeknek az embereknek a szenvedését már azzal is, ha csak egy pillantást vetünk valamelyik portréra

– nyilatkozta a Dokumentum kategória zsűrielnöke, Dominique Green.

A győztes pályázat további képeit, ide kattintva tudjátok megnézni.

Címkék: #fotók
Ajánlott cikkek