Egyéb kategória

VOUS-kihívás: ilyen, mikor egy Nagy Duett-szűz először látja a műsort

Ismertek minket, VOUS-lányokat, nem félünk attól, hogy belevágjunk kihívásokba, most azonban egy estére édesanyámat állítottam embert próbáló feladat elé. Megkértem ugyanis, hogy életében először megnézze A Nagy Duettet, és ezen a vasárnapon legyen ő a kommentátor.

vous - 2016.04.24.
VOUS-kihívás: ilyen, mikor egy Nagy Duett-szűz először látja a műsort

A legtöbben – valljuk be – láttunk már Nagy Duettet, sőt, arcról a szereplők felét, azt hinnénk, bárki felismeri. De nem így az édesanyám! Annak ellenére, hogy a lánya éveken keresztül volt bulvárújságíró, ő annyira távol tartotta magát ettől a világtól, hogy mikor vasárnap este bekapcsoltam neki a TV2 zenés műsorát, Szulák Andreán kívül senkit nem ismert fel az első pár percben. És később sem. Így nála nagyobb Nagy Duett-szüzet elképzelni sem lehet, ezért ezen az estén átadtam neki a stafétát, értékelje ő egy-egy mondatban a látottakat.

Berki Krisztián és Fésűs Nelly Aranyeső-előadása erős kezdés volt számára: „Erre csak annyit tudok mondani, hogy Kodálynak nem volt teljesen igaza, mikor azt mondta, bárkit meg lehet tanítani énekelni.” Az őket követő Markó Robi és Lola párossal kapcsolatban hamar sikerült megegyezünk, hogy Robi legalább tényleg nagyon jól táncol, és azt jó nézni. Ám Rubint Réka (akit egyébként egyből felismert!) és Pintér Tibor Wellhello-feldolgozása igazán szíven ütötte, nemes egyszerűséggel ennyit tudott rá mondani: „Megszólalni nem tudok, ez a zene megcsúfolása.” Persze itt azért jegyezzük meg, hogy nem édesanyám Fluor Tomi legnagyobb rajongója az országban.

Forrás:
Nagy Duett Facebook

Már ebből is látszik, hogy a hangulat a tévé előtt elég hullámzó volt. Ám Növényi Norbertnek és Nikának a Pa-dö-dő slágerével sikerült a pozitív irányba billentenie. „Na, hangokat hallok! – hangzott el fojtott örömmel a szájából, a produkció végén pedig hozzátette: – Szellemesek, és még Növényi Norbertnek is van valami hangja. Ez a minimum.” Azt hiszem, ez utóbbi kijelentéssel mindannyian egyet tudunk érteni. Sőt, a jó hangulatot az őket követő Demcsák Zsuzsának és Pál Dénesnek sikerült is fenntartania, és elhangzott a varázsszó:

Ez kifogástalan.

Ezt a jelzőt pedig rajtuk kívül Pachmann Péter és Péter Szabó Szilvia macskajajos előadása kapta meg.

Ám volt valaki, akinek sikerült tényleg lenyűgöznie a VOUS-kihívás résztvevőjét: nem másnak, mint Kulcsár Edinának. „Rajta végre látszik, hogy igyekezett megtanulni a dalt, felkészült, és egyszerűen profi az amatőrök között.” Ezek után pedig Schobert Norbinak csak annyit tudott tanácsolni: „Ezt nem kéne erőltetni.”

Ezen a héten a Növényi Norbert és Nika páros esett ki.

Ajánlott cikkek