Egyéb kategória

A saláta igenis lehet izgalmas! Ezeket próbáljátok ki idén tavasszal

Itt a tavasz, úgyhogy ideje, hogy ne csak az idő, de mi magunk is megújuljunk. Nem, most kivételesen nem egy új frizurára gondoltam, hanem a szervezetünk teljes feltöltődésére és méregtelenítésére. Talán nem is tudtátok, hogy mindehhez elég csupán öt növényt fogyasztanotok, és számos gondotok megoldódik.

vous - 2021.03.04.
A saláta igenis lehet izgalmas! Ezeket próbáljátok ki idén tavasszal

Nemrég Andi írt nektek arról, miért is jó zöldbabot fogyasztani, én pedig folytatom a sort. Természetesen nem csak tavasszal fontos zöldeket ennünk, de a legtöbb ember (én is) ilyenkor kap észbe, hogy jó lenne valami egészségeset vinni a szervezetünkbe. Éppen ezért elhoztam nektek az 5 legfontosabb salátát, amit tavasszal érdemes lenne fogyasztanunk. Íme!

1. Fodros kel

A „green tango” fantázianévre is hallgató fodros kel a legjobb választás, amit csak az egészségetekért tehettek. Enyhén savanykás íze miatt érdemes salátákba rakni, szósszal tálalni, de természetesen tökéletes választás lehet szendvicsbe, esetleg dekorációnak is. C-vitaminban és vasban gazdag, nemhiába szervezetünk jó barátja – írja az abcNews. Ha még többet szeretnétek megtudni a fodros kelről, olvassátok el Nina cikkét, aki utánajárt, miért őrül meg a világ ezért a zöldségért.

2. Római saláta

Forrás:
www.pexels.com

Kis levelei kifejezetten puhák és édesek, melyek fantasztikusan passzolnak salátákba, pitákba és szendvicsekbe is. Tele van A- és K-vitaminnal, valamint folsavval és vassal. Feltétlenül megér egy harapást!

3. Ázsiai vagy tatsoi saláta

Levelei kicsit borsos ízűnek tűnhetnek, roppanós szára ellenben végtelenül puha. Szeleteljük fel mind a levelét, mind a szárát, rakjuk bele a salátánkba vagy süssük meg őket. Rengeteg K-vitamin és kálium található meg benne, így ez a növény sem maradhatott le a listánkról.

4. Frisée saláta

Eléggé kesernyés íze van, de cserébe kárpótol minket rengeteg vitaminjával, például K-vitaminnal, folsavval és vassal is. Érdemes valamilyen dresszinggel tálalni, hogy tompítsuk markáns ízét.

5. Madársaláta

Forrás:
www.pexels.com

A madársaláta esetében elég édes növényről beszélhetünk, mely viszonylag rövid idő után elveszíti zamatát. Így a legfinomabbak a még zsenge levelek, ezeket bátran fogyasszuk. Szintén magas a vitamintartalma, hiszen ebben is fellelhető a C-vitamin, kálcium és vas. Ide vele!

Melyiket kóstoljátok meg elsőnek, lányok?

Ajánlott cikkek