Egyéb kategória

„Hisztis, flegma vagy éppen erotikus nőket rajzolok”

Cséfalvay Fanny grafikáit jól ismerhetitek, hiszen a VOUS egyik állandó grafikusaként rendszeresen jelennek meg illusztrációi, rajzai a cikkek mellett. Amikor eszünkbe jutott, ha egyszer Drama Queen lesz a nap témája, biztosan megmutatunk néhány alkotást Fannytól, hiszen szexi, kétdimenziós nőalakjaival dramaQueen néven találkozhattok a Facebookon és az Instagramon. Arra kértük, meséljen róluk.
vous - 2016.04.26.
„Hisztis, flegma vagy éppen erotikus nőket rajzolok”

Mintha élnének

„Minden nőalakomnak saját személyisége van. Önálló karakterek, számomra olyanok, mintha élnének. Sokfélék, ezért ismernek magukra sokan a rajzaimban. Az ő történetük az én történetem, mindig az aktuális érzéseimet és hangulataimat próbálom megjeleníteni rajtuk keresztül.”

Objektum doboz

Objektum doboz

„Hisztis, kényes nő, aki bármit megengedhet magának”

„Az életben egy csomó, a környezetünk által támasztott elvárásnak kell megfelelnünk. Azt szeretem a művészetben, hogy ott az lehetsz, aki csak lenni akarsz, az emberek pedig vagy elfogadják, vagy nem. A művészet tiszta és őszinte, a saját vizuális nyelveden fogalmazhatod meg a legbensőbb énedet.

A dramaQueen név is erre a szabadságra utal. A szó eredetileg negatív jelentéssel bír: hisztis, kényes nő, aki bármit megengedhet magának.

A dramaQueenben nekem is mindent szabad. Lehetek hisztis, flegma, gyerekes vagy éppen erotikus. Pontosan, mint az általam megformázott karakterek.”

Objektum doboz

Objektum doboz

Állandó kísérletezés

„Az inspiráció a legváratlanabb helyen és időben érkezik. Nagyon nyitott vagyok a környezetemben fellelhető apró szépségekre. Illatok, tájak, érzések, emberek, ezek inspirálnak. De a zene és a képzőművészet van rám talán a legnagyobb hatással. Sokszor az eszközeim inspirálnak, és az, hogy új technikákat próbáljak ki velük.

Van, hogy egy rajzi technika foglalkoztat, amit láttam valahol, és megragadta a figyelmemet. A kísérletezés folyamatosan jelen van a munkáimban, talán ezért is változatosak az illusztrációim.”

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

„Nem vagyok drama queen”

„A szó szoros értelmében nem tartom magam drama queennek. Konfliktuskerülő, nyugodt természetem van, kerülöm a feszült helyzeteket, az pedig végképp távol áll tőlem, hogy negatív szituációkat generáljak. Éppen ezért, ha nagy ritkán mégis kiakadok, akkor az emberek első reakciója általában a meglepődés.

Nem vagyok az a típus, aki folyamatosan hangot ad a negatív gondolatainak vagy a problémáinak, így amikor megteszem, a környezetem tudhatja, hogy komoly dologról van szó.

Azt gondolom, mindenkinek kell találni valami helyet vagy tevékenységet, ahova magával viheti a negatív érzéseit, hogy aztán ott elengedje őket. Én mindezt a jógában és a rajzolásban találtam meg.

Objektum doboz

Ismerjétek meg Cséfalvay Fannyt!

Divatillusztrátorként nagyon fontosnak tartom, hogy a rajzaim által érzéseket, hangulatokat közvetítsek. A VOUS hétről hétre örömteli kihívások elé állít, és lehetőséget ad, hogy újabb és újabb témákat dolgozzak fel a legkülönfélébb rajzi eszközökkel. Divattervezőként végeztem a MOME-n, a mindennapokban tervezőként és illusztrátorként dolgozom. Munkáimat a Facebook-oldalamon is megtaláljátok.

Ajánlott cikkek