Egyéb kategória

Egyetlen trükk, amivel könnyen leleplezhetitek a hazugot!

A hazugság csúnya dolog, ezt tudjuk. Szomorú dolog, ha valaki ehhez folyamodik, viszont manapság már egyre több ilyennel találkozhattok. Pont ezért, már ti is biztosan nyomoztatok az igazság után. Megvan még a felismerés pillanata, miután összetörtetek? Ám a nyomozgatásoknak most vége: van egyszerűbb megoldás a hazugságok kiderítésére!
vous - 2016.04.27.
Egyetlen trükk, amivel könnyen leleplezhetitek a hazugot!

Kétség sem fér hozzá, a legrosszabb dolgok közé tartozik az, ha valaki hazudik nektek, és itt most nem a kegyes hazugságról van szó. Hát még a felismerés pillanata, amikor már biztosak vagytok benne, hogy át lettetek verve – azt a belső fájdalmat nehéz überelni. Mi az az egyetlen dolog, amit tennetek kell, hogy valakit hazugságon kapjatok? A Bustle most nyilvánosságra hozta a The New York Times hatásos tippjét:

Kérdezzétek ki a hazugot, de jó alaposan! Ne rontsatok ajtóstól a házba, lépjetek hátra egy lépést, és vizsgáljátok meg a szituációt.

Ha már biztosak vagytok benne, hogy az illető hazudik nektek, akkor sem süllyedhettek arra a szintre, hogy a telefonját csekkoljátok. Az sem megoldás, ha szemtől szemben elkezdtek vele ordítozni. Hiába adnátok ki magatokból a hirtelen feltörekvő dühöt, ezen kívül nem sokra mennétek vele – bár az igaz, hogy minden jogotok megvan hozzá, hogy mérgesek legyetek.

Ha valaki hazudik, általában jól kitervelt története van. Valószínűleg a várható kérdéseitekre felkészül az illető. Minél váratlanabb kérdésekkel bombázzátok, annál bonyolultabbra szövi a történetét. Tehát az alapsztori már az ő fejében megszületik, de a kibővített változatot a válaszadáskor kreálja, a kérdéseitektől függően. Hogyha azt kéritek tőle, hogy kicsit világosabban mesélje el a történteket, valószínűleg ugyanazt fogja újra és újra elmondani, új infók nélkül.

Forrás:
pixabay.com

Tehát érdemesebb nem azt kérni tőle, hogy tisztázza a dolgot, hanem térjetek ki a részletekre. Ez komolyan megtörheti a hazugot, hiszen nem számít rá. A Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem ötlete volt, hogy az emberek mondják el a sztorijukat visszafelé. Nyilván, ha ez nem sikerül, akkor ott bukta van.

Ha nem tud rögtön reagálni a kérdésetekre a részletekkel kapcsolatban, akkor hazudik!

Tehát mi ebből a tanulság? Ha valaki nem mond igazat, valószínűleg nem tudja majd fordított sorrendben elmesélni a történteket a részletekkel. Ha el is tudja, olyan zavarban lesz, hogy egyértelmű lesz számotokra: hazudik. De vigyázzatok, ha valaki igazat mond, ti pedig alávetitek ennek a trükknek, valószínűleg nagyon megharagszik rátok az illető, hogy meggyanúsítottátok. Ezért fontos az, hogy gondolkodjatok, és ne rontsatok ajtóstól a házba.

Tudjátok, hogy milyen hazugságokból tanultunk a legtöbbet a rajzfilmeknek köszönhetően? Virág korábban megírta nektek.

Ajánlott cikkek