Egyéb kategória

5 narancsbőrmítosz, aminek eddig ti is bedőltetek

Az a fránya narancsbőr! A szerencsés kivételek közé tartozik az, akinek nincs cellulitisze. Mindent megteszünk, hogy ezt a csúnyaságot valahogy eltüntessük magunkról, így képesek vagyunk bármilyen mítoszt elhinni. Íme 5 narancsbőrrel kapcsolatos legenda, aminek ne dőljetek be!

vous - 2016.04.28.
5 narancsbőrmítosz, aminek eddig ti is bedőltetek

Nemsokára itt a nyár, örülhetünk – aha, aztán azonnal el is komorodunk. Senki sem tökéletes, mindenkinek van olyan testrésze, amit nem szívesen mutogat a strandon. A legtöbbet takargatott dolog pedig a narancsbőr, amivel sajnos a nők 90%-a rendelkezik. Próbáljuk kideríteni az okát és keressük a módszert, amiveleltüntethetjük. Éppen ezért, hogy tisztán láthassatok, találtam nektek a PureWow oldalán 5 tévhitet a cellulitisszel kapcsolatban, amit ezentúl érdemes lesz szem előtt tartanotok!

1. Csak a túlsúlyos embereknek van narancsbőre

Forrás:
www.pexels.com

Jaj, dehogyis! A kis gödröcskék a combunkon nem csak azért alakulhatnak ki, mert van rajtunk felesleg. Általában genetika- és korfüggő, sőt, kialakulását az öregedés is befolyásolhatja, és az esetleges súlyingadozás is. Én nem vagyok valami vastag, mégis van narancsbőröm, szóval fel a fejjel!

2. A fogyás eltünteti a cellulitiszt

Hatalmas tévhit. Pont az előbbiek alapján, a súly ingadozása kulcsfontosságú tényező a narancsbőr kialakulásában, így a fogyás csak súlyosbíthatja a helyzetet. Tehát a gyors fogyózás nem jelent megoldást, hiszen ha rövid idő alatt egy csomó súlyt leadunk, akkor a bőr csak még jobban elveszíti a rugalmasságát. Úgyhogy semmiképpen se kezdjetek ezért diétába, csajok!

3. A kardió mindent megold

A nagy fittyfenét! Való igaz, hogy a különböző gyakorlatok erősítik a bőr szövetét, de nem feltétlenül ez a megoldás a problémánkra. Az jó, ha sportoltok, de nem kell erőltetni a kardiót, ha nem szeretitek ezt a mozgásformát.

4. Majd a krémek segítenek

Forrás:
pexels.com

Sajnálom lányok, nem szabad mindennek bedőlni. Rengeteg terméket tudnak eladni azzal az ígérettel, hogy majd ezek csökkentik, sőt eltüntetik a gödröcskéket a combunkról. Pedig bizonyított, hogy egy krém sem tudja tartósan csökkenteni a megjelenésüket. Ha mégis jóhiszeműen néznétek egy krémre, akkor olyat válasszatok, ami tartalmaz retinolt. Átmenetileg (nem hosszú távon!) jó hatással van a narancsbőrre.

5. A zsírleszívás lesz az igazi

Nemcsak drága és fájdalmas mulatság lenne egy zsírleszívás, de valójában több rosszat okozna, mint jót. Gondoljatok csak bele, azzal hogy megváltoztatjátok a testetek zsíreloszlását, nem fog eltűnni a narancsbőr.

Ajánlott cikkek