Egyéb kategória

Modern kori rabszolgaság: tudjátok, hány ember él így hazánkban?

Ti tudtátok, hogy Magyarországon 35 600 ember él rabszolgaként? Sőt, világszinten ezt a számot 35,8 millióra becsülik. Megdöbbentő, ugye? Most a Mennyit érsz? kampány keretein belül szeretnék felhívni a figyelmet a társadalmunkat érintő súlyos problémára.
vous - 2016.04.28.
Modern kori rabszolgaság: tudjátok, hány ember él így hazánkban?

Ti tudjátok, mit jelent, ha valaki úgy mutatja felétek a tenyerét, hogy egy pötty van belerajzolva? A legtöbben erre a kérdésre nemmel válaszolnak, pedig ez egy nemzetközi segélykérő jel arra, hogy erőszak áldozata az illető.

A Magyarországon rabszolgaságban élő 35 600 ember legtöbbje nő, fiatal lány, akit prostitúcióra kényszerítenek, rendszeresen bántalmaznak. A védett házat is fenntartó Névtelen Utak Alapítvány támogatást nyújt az érintett nőknek, és segíti a társadalomba történő visszailleszkedésüket.

Forrás:
Farkas Vivien

Az alapítvány a Golgota Keresztény Gyülekezettel közösen idén tavasszal indította el a Mennyit érsz? kampányt, amelynek célja a társadalom érzékenyítése, valamint a szemléletformálás az áldozatok megítélésével kapcsolatban. Április 29–30-án egy szakmai napon, valamint egy ingyenesen látogatható, interaktív kiállításon mutatják meg a maga sokkoló valójában ezt a veszélyes világot, ahol prostituálttá válik rengeteg jóhiszemű lány.

A Névtelen Utak Alapítvány egyik munkatársa szerint vannak a társadalmunknak különösen érintett szegmensei. Ők elsősorban a mélyszegénységben felnövő, bántalmazott gyerekek, akik egész életükben azt hallják, hogy semmirekellők.

Akikhez aztán egyszer csak megérkezik a „herceg fehér lovon”, aki bókol, kedves, királynőhöz méltó életet ígér, és mire észbe kapnak a lányok – akik még gyakran fiatalkorúak –, már külföldön táncolnak egy kirakatban.

Az emberkereskedelem ellen fellépő kampány kétnapos, ingyenesen látogatható kiállítása 2016. április 29–30- án lesz Budapesten az Erzsébet körút 13-ban, ahova Takács Nóra is ellátogat majd. A VOUS szépségszakértője így kommentálta a kiállítást:

„Szerencsére még sosem láttam tenyérbe rajzolt pöttyöt, de ha látnék, tudnám, mit kell tenni: először nyugodtnak maradni, megjegyezni a bajban lévő nő személyleírását, majd hívni a rendőrséget. Magyarországon több tízezer család él terrorban, ez felfoghatatlanul nagy és végtelenül elkeserítő szám.

Ellátogatok majd a kiállításra, bár bizonyára nagyon megrázó lesz. Azonban muszáj szembesülnünk azzal a valósággal, ami elől olyan kitartóan próbáljuk elfordítani a fejünket, mert annyira félelmetes.

Ajánlott cikkek