Egyéb kategória

Elképesztően szuper újítással rukkolt elő a Minecraft

Izgalmas újítással állt elő a Minecraft. Ugyanis ha beszerzitek a hozzá való kütyüt és az appot, akkor már nemcsak nézhetitek a játékot, hanem beléphettek a virtuális valóságába is.
vous - 2016.05.01.
Elképesztően szuper újítással rukkolt elő a Minecraft

A Mashable szerint ehhez a Samsung virtuális valóságba átvezető szemcsijére lesz szükségetek, amiben elég hülyén néz ki mindenki, de legalább működik, tényleg nagyon durva a hatás, könnyen úgy érezhetitek, hogy egy másik dimenzióba kerültetek. A Minecraft játék mikéntjéről a Mashable cikkében olvashattok, engem most inkább a virtuális valóság érdekel, erről akarok írni nektek.

Először még pár éve az AMTS-en próbáltam ki egy ilyen szemcsit, akkor egy hullámvasúton száguldottam végig, és hát, elég meredek volt. Tényleg megvan a hatás, tényleg a nyakatokba szalad a gyomrotok, és egy sikkantás is kiszalad a szátokon, mintha tényleg fizikailag is ott lennétek. Durva, hogy mindössze vizuálisan kiváltja belőletek ezt az érzést a kütyü.

Itt meg is nézhetitek, milyen egy virtuális valóság, ha felveszitek az eszközt, amikor csak résztvevői vagytok a virtualitásnak.

És ez még annyira nem is durva, mert nem tűntök annyira fura látványnak, mint amikor állva néztek végig valamit. Amikor én egy olyan programot töltöttem le a kütyümhöz, amiben egy lakatlan házban lehetett kóvályogni, nekimentem a kaméleonom terráriumának. Az ember pillanatok alatt elfelejti, hogy nem a saját lakásában, hanem egy virtuális valóságban jár-kel, és átkapcsol az ottani terepre. Éppen ezért a virtuális térben próbál kikerülni egy kanapét, örömködve, hogy sikerült, de közben nekimegy a saját lakásában lévő asztalnak. A hatás kábé ilyesmi:

Amikor azt mondom, hogy van ilyen kütyüm, nem ezekre a benga, masszív gépekre gondolok, hanem egy kartondobozból készült változatra, amihez elég a telefonotokat használnotok. Nálunk egy ilyen cardbox Kínából landolt a postaládánkba, tudjátok, ahonnan annyi minden érkezik, mert egyszerűen nem lehet leállni a sok értelmetlen kütyü rendelésével. Próbáljátok ki ti is, ha megtetszett. Mókának nem utolsó dolog.

Ajánlott cikkek