Egyéb kategória

Virtuális bűnbeesés: a szexcsetelés megcsalásnak számít?

Arról, hogy mi számít megcsalásnak és mi nem, sokan különböző módon vélekednek. Egy új kutatás szerint azonban a legnagyobb véleménykülönbségek azzal kapcsolatban vannak, hogy a szexuális témájú csetelés megcsalásnak számít-e. A kutatás eredményei igen érdekesek, és megosztóak is!

vous - 2016.04.29.
Virtuális bűnbeesés: a szexcsetelés megcsalásnak számít?

Egy Slater and Gordon nevű jogi cég döntött úgy, hogy megvizsgálja a kérdést, miután több kliens úgy akart válást kezdményezni, hogy fizikai szinten nem történt megcsalás a másik fél részéről, csak épp a szavak szintjén – írja a Bustle. Mintegy 2100 nőt és férfit kérdeztek meg arról, hogy nekik mi számít megcsalásnak – a válaszok pedig sokkolóak voltak!

A megkérdezettek 65%-a szerint az úgynevezett sexting (tehát szexuális témájú csetelés, a texting és a sex szavak összevonásával) megcsalásnak számít. Nem is csoda, hiszen a szex benne is van a kifejezésben, tehát mindenképp szexuális jellegű tevékenységről van szó, enélkül csak sima csetelés lenne. A megkérdezettek egyharmada szerint viszont csak az számít hűtlenségnek, ha fizikai szinten történik a félrelépés.

Amy Levine, szexuális tanácsadó elmondta véleményét az eredményekkel kapcsolatban: szerinte a szexcsetelést sokan a fantáziáláshoz tartják hasonlónak, az pedig igazán nem lehet bűn, ha egy kapcsolatban valaki másról fantáziálunk. Ugyanakkor szerinte is van különbség a kettő között, ugyanis a szexuális témájú üzenetek esetében már egy konkrét személlyel beszélgetünk, nem pedig valami képzeletbeli szőke hercegről, tehát a flörtölős üzeneteknek akár konkrét következménye is lehet a kapcsolatunkra nézve. Mint ahogy a Slater és Gordon elmondta:

Nem véletlen, hogy amit néhányan ártalmatlan szórakozásnak tartanak, néha válással végződik.

Forrás:
Pexels

A kutatás egyébként más, nem várt eredményekkel is járt. Például a megkérdezettek szerint a sextingnél még rosszabb, ha intim képeket küldözgetünk magunkról másoknak, hiszen azok sokkal valóságosabbak pár leírt szónál. Aztán kiderült az is, hogy a megkérdezettek 8%-a küld is ilyen flörtölős üzeneteket. Elszomorító, de ha azt vesszük, milyen gyakori a megcsalás, nem meglepő. De a legrosszabb csak most jön: az esetek 33%-ában az ártatlannak indult flörtölések valós tettekhez vezettek. Hiszen ha már beszélünk róla, végül is miért ne csináljuk?

Ez is arrafelé billenti a mérleget, hogy a sexting valós veszélyt jelenthet a kapcsolatunkra!

Ajánlott cikkek