Egyéb kategória

Az apró konyha is menthető! Trükkök, amikkel nagyíthatjátok

Egy kis konyha senkinek sem jó barátja. Sem annak, aki főz benne, sem aki segíteni akar neki. Szóval mindannyian egyetérthetünk abban, hogy tényleg nem túl ideális kis konyhában főzőcskézni. Úgyhogy összeszedtem nektek öt tippet, melyek segítenek megúszni, hogy klausztrofóbiások legyetek a saját konyhátokban.

vous - 2021.05.01.
Az apró konyha is menthető! Trükkök, amikkel nagyíthatjátok

Tökéletesen átérzem a helyzetet. Nekünk otthon konkrétan nem is konyhánk van, hanem főzőfülkénk. Szó szerint egy fülke, anyukám éppen, hogy csak meg tud fordulni benne, az pedig szinte elképzelhetetlen, hogy egyszerre ketten süssük a palacsintákat. Ha ti is hasonló cipőben vagy konyhában jártok, akkor a Purewow tippjei bizonyára nektek is hasznos tanácsokkal tud szolgálni.

1. Le a vastag szekrényekkel!

Forrás:
www.pexels.com

Jó ötletnek tűnik, hogy nagy, vaskos bútorokkal vegyétek körbe magatokat, pedig mégsem annyira az. Ha kiveszitek ezeket a nagy helyeket foglaló szekrényeket, és helyettük mondjuk üveglapokat használtok, az sokkal átláthatóbbá és nagyobbá varázsolhatja a konyhátokat.

2. Lógassátok fel!

Akármennyire is esik kézre, hogy a serpenyőket és egyéb konyhai eszközöket lefektessétek, helyette inkább lógassátok fel a falra! Több hely marad másnak, illetve jobban átlátható is lesz, van-e még tiszta lábas, vagy esetleg mind piszkosan hever a mosogatóban.

3. Gurulós asztalkát mindenkinek!

Tudjátok, lehet látni filmekben ilyen kis gurulós asztalkákat, amin a pincér szervírozza a vacsorát. Nos, a ti esetetekben nem az étel szállítása lesz a lényeg, hanem a helytakarékosság. Már lehet olyat is kapni, aminek több rekesze van, így a különböző konyhai eszközök simán elférnek az aljában, a tetejét pedig egyszerűen használhatjátok akár vágódeszkának is.

4. Hívjátok a színeket segítségül!

Forrás:
www.pexels.com

Az erős színek vonzzák a tekintetet, ami tök jó lehet mondjuk, ha egy hatalmas szobáról beszélünk. Egy kis konyha esetén ellenben azt tanácsolom, hogy válasszatok egy domináns színt, azonban jó, ha minden más semleges színt kap. Így optikailag is növelhetitek a teret.

5. Ne legyenek kihasználatlan terek!

Nincs az a konyha, ahol ne lenne egy kihasználatlan fal. Ha ti is rátaláltok egy ilyenre, nyomás és szereljetek fel egy polcot. Újabb hely, ahova el lehet rejteni azt, amit idáig a sarokban tartottatok.

Mégis kinek van kedve egy kis konyhában főzőcskézni?

Ajánlott cikkek