Egyéb kategória

Egy igazi boldogságtorta, amit laktóz- és gluténérzékenyek is bátran habzsolhatnak!

Csokoládét szinte naponta fogyasztunk kisebb-nagyobb mennyiségben: sokak szerint függőséget okozó legális drog, ami nyilvánvaló túlzás, de az biztos, hogy van köze a függőséghez. Mindez pedig a boldogsághormonnak is nevezett endorfin miatt van, amit nem a csoki tartalmaz, hanem mi termeljük.
vous - 2016.05.02.
Egy igazi boldogságtorta, amit laktóz- és gluténérzékenyek is bátran habzsolhatnak!

Az endorfin – vagyis boldogsághormon – az agyunkban termelődő úgynevezett neurotranszmitter, vagyis hírvivő, ami fájdalom esetén csökkenti a szervezetet bántó tüneteket, ha pedig nincs fájdalom, képes euforikus élményt kiváltani, hasonlót ahhoz, mint amikor szerelmesek vagyunk.

Érdemes tudni azt is, hogy ehhez nem kell táblányi mennyiség, elég kevés is, mondjuk annyi, amennyi egy szelet csokoládétortába kerül. Ráadásul ez a recept nagyon csokis, liszt és tejtermék nincs benne, így gluténmentes, laktózmentes – már ha igazi étcsokoládéból készítjük.

Ha kíváncsiak vagytok, hogyan készül a liszt nélküli csokoládétorta, ami garantált boldogságot okoz, látogassátok meg a Cookta oldalát!

Forrás:
iStock

JOY & VOUS

Nem véletlen, hogy ma a VOUS-n a nap témája: JOY. A sokatok számára ismert és kedvelt JOY.hu és a lassan egy éves, feltörekvő VOUS.hu stratégiai együttműködést kötöttek. A mai naptól kezdve rendszeresen olvashatjátok a JOY.hu szerkesztőinek, szerzőinek cikkeit nálunk, és fordítva: a VOUS szerkesztői és szerzői is ott lesznek a JOY.hu-n. Az biztos hogy még több izgalmas, egyedi és érdekes témával találkozzatok a két portálon. Keressétek őket itt, kövessetek bennünket ott!

Ajánlott cikkek