Egyéb kategória

A kuponozás legfontosabb szabályai: így vásároljatok okosan

Létezik olyan dolog, ami jobb a shoppingolásnál? Igen, a kuponokkal való shoppingolás! Olyankor valahogy még csábítóbbak a táskák és a cipellők, hiszen úgy érezzük, minél többet vásárlunk, annál többet spórolunk – ami lényegében így is van, viszont nem szabad átesni a ló túloldalára. Kuponozzatok okosan!

vous - 2016.05.02.
A kuponozás legfontosabb szabályai: így vásároljatok okosan

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én legalább úgy várom a kuponos napokat, mint a karácsonyt. Elvégre ennél csajosabb programot nem is lehetne elképzelni: összehívom a barátnőimet, vásárolgatunk, közben pedig egy finom ebéd vagy kávé mellett még arra is van időnk, hogy megvitassuk az „élet nagy problémáit”.

De sajnos ez nem megy mindig ilyen zökkenőmentesen. Szerintem nektek is ismerős a helyzet, mikor üres kézzel, céltalanul bolyongtok a bevásárlóközpontban a hatalmas szatyrokat cipelő emberek között. Tudjátok, mikor lelkesen indultok neki a napnak, de pár óra sikertelen próbálgatás és sorban állás után végül csak a gyorséttermi kupont sikerül felhasználnotok…

Azonban pár egyszerű szabály betartásával ezt könnyen elkerülhetitek. Kövessétek a kupon-kisokos pontjait, hogy mindent beszerezhessetek és még a szórakozásra is maradjon egy kis időtök!

Mire van szükségetek?

Az első lépés, hogy kitaláljátok, milyen ruhákra és kiegészítőkre van szükségetek. A nagy shoppinglázban ugyanis könnyen elveszíthetitek a fejeteket és rengeteg felesleges darabot összevásárolhattok. Persze, ha valamibe beleszerettek, azt ne hagyjátok ott, de koncentráljatok azokra a darabokra, amelyekre TÉNYLEG szükségetek van.

Nézzétek meg, MELYIK ÜZLETBEN és MILYEN TERMÉKEKRE szólnak a kuponok!

Forrás:
iStock

Biztos ti is jártatok már úgy, hogy belibegtetek az üzletbe, jól megtömtétek a kosaratokat szépségtermékekkel, de csak a pénztárnál szembesültetek azzal, hogy a kupon mindössze egy termékre szól. Hogy ezt elkerüljétek, már a vásárlás előtt nézzétek meg, hogy hova és milyen termékre szólnak a kuponok.

A legjobb, ha előre kivagdossátok őket és csoportosítjátok valamilyen rendszer szerint – például szedjétek össze azokat, amiket tuti, hogy felhasználtok, vagy válogassátok külön a szépségtermékekre és a ruházatra szóló kuponokat. Így sokkal könnyebben átlátjátok őket, nem kell a pénztárnál bajlódnotok.

Farmergrafika, ami segít a vásárlásnál

Farmervásárlás során gyakran találkozhattok olyan kifejezésekkel, amelyeket nem árt megjegyeznetek, hiszen ezek segítségével tudjátok a megfelelő fazonú és méretű ruhákkal bővíteni a ruhatáratokat. Fanny készített nektek egy kis útmutatást illusztráció formájában, hogy az olyan kifejezések, mint a bootcut, a boyfriend, a straight és társaik többé ne jelenthessenek nehézséget egy VOUS-lánynak sem. A cikket ide kattintva elolvashatjátok!

Feltérképezés

Fontos, hogy tisztában legyetek az üzletek kínálatával. Ha tehetitek, a kupon-napok előtt járjátok körbe a bevásárlóközpontot. Ez azért jó, mert nem a nagy tömegben kell majd keresgélnetek, hanem pontosan tudni fogjátok, hogy hol van az a felső, amire szükségetek van. Sőt, előre fel is próbálhatjátok a kiszemelt cuccokat – ezzel legalább fél órát spóroltok majd üzletenként. Ezen kívül azt is meg tudjátok becsülni, hogy nagyjából mennyit költenétek, nem kell azon aggódnotok, hogy nem fértek bele a keretbe. Így csupán elég csak besétálnotok, leakasztani a ruhákat, majd mehettek is a pénztárhoz.

Kezdjetek el spórolni!

Megéri egy kicsit takarékoskodni, hogy a kupon-napokon jusson pénz arra, amit szeretnétek. Ne csábuljatok el pár nappal az esemény előtt, hiszen nemsokára kedvezményesen is beszerezhetitek ugyanazokat a darabokat.

52 hetes spórolós kihívás

Itt az ideje, hogy segítsünk magunkon és elkezdjünk tudatosan spórolni. Ráadásul ha a spórolás mellett leszokunk néhány káros szenvedélyről, nemcsak egészségesebbek leszünk, de pénzünk is marad. A tudatos vásárlásnak köszönhetően pedig a személyiségünket is fejleszthetjük és összeszedettebbek lehetünk az élet minden területén. Jól hangzik, nem? Tartsatok velünk!

Megéri korán kelni a nagy napon!

Ha azt szeretnétek, hogy a shoppingolás egy igazi csajos program legyen, akkor keljetek fel időben és szánjatok rá egy egész napot. Keljetek fel, reggelizzetek meg, és induljatok is útnak a csajokkal! Így nem kell sietnetek, nem kell kapkodnotok, sőt még egy finom ebéd és egy illatos kávé is belefér a programba.

Ünnepeljétek meg a sikeres shoppingolást!

Ha beszereztétek a kiszemelt cuccokat, mutassátok is meg őket! A csajos nap ne záruljon le azzal, hogy kiléptek a bevásárlóközpontból. Öltözzetek fel csinosan az új szerzeményeitekbe és üljetek be egy vacsira vagy italra valahova. Higgyétek el, egy ilyen nap után csak úgy ragyogni fogtok!

Kellemes shoppingolást mindenkinek!

Ajánlott cikkek