Egyéb kategória

Ezt teszi a gravitáció a külsőnkkel

A gravitáció tart minket a földön, és a világért sem szeretnénk hálátlannak tűnni, de azért jó lenne, ha a hatása kevésbé látszódna a külsőnkön.
vous - 2016.05.04.
Ezt teszi a gravitáció a külsőnkkel

30–40 évnyi földi gravitációs vonzás után kezdi megadni magát a bőrünk. Leginkább az orr és a száj közötti rész ráncain, a szemek alatti bőrön és az állcsonton látszódik az ereszkedés, petyhüdtté válik a bőr. Körülbelül négy millimétert csúszik lefelé a bőr, mire elérjük az 50 éves kort. 40 éves korunk után már a magasságunkra is hatással van, átlagosan 1,5–2 centimétert veszítünk tízévente.

Azt gondolnánk, hogy zéró gravitációban jobb a helyzet, de sajnos nem.

Ott még gyorsabban öregszünk, és ez nemcsak a relativitás elmélete miatt van (az idő lassabban telik magasabb gravitációban), hanem mert az emberi testnek szüksége van a gravitáció által biztosított ellenállásra ahhoz, hogy rugalmas maradjon. Közismert, hogy az űrutazás gyengíti a csontokat és az izmokat, de az kevésbé ismert, hogy az asztronauták bőre 20%-kal vékonyabb lesz hat hónapnyi űrutazás után.

Hogyan vegyük fel a harcot a gravitáció ellen? IDE KATTINTVA megtudhatjátok.

A sokatok számára ismert és kedvelt JOY.hu és a lassan egyéves, feltörekvő VOUS.hu stratégiai együttműködést kötöttek. Mostantól naponta olvashatjátok a JOY.hu szerkesztőinek, szerzőinek cikkeit nálunk, és fordítva: a VOUS szerkesztői és szerzői is vendégszerzők lesznek a JOY.hu-n. Az biztos, hogy még több izgalmas és érdekes témával találkozhattok a két portálon. Keressétek őket itt, kövessetek bennünket ott!

Ajánlott cikkek