Lélek

Mindennapi Borsószem királykisasszonyaink és a legjobb barátnőik – egy pasi a nőkről

Én tényleg mindent megbocsájtok Andersennek, aki borzalmas, nyomasztó és kilátástalan meséivel tönkretette az egész emberiség amúgy is terhelt gyermekkorát több generációra visszamenőleg, csak a Borsószem királykisasszonyt nem.
vous - 2016.05.06.
Mindennapi Borsószem királykisasszonyaink és a legjobb barátnőik – egy pasi a nőkről

A történet ugye arról szól, hogy Mr. Mesebeli Herceg keresi a nagybetűs Hercegnőt, akivel boldogan élnek, míg meg nem halnak, és hogy lebuktassa a nem igazán elhivatott, megélhetési hercegnőket, azt a trükköt eszeli ki, hogy minden idők legpuhább ágyának aljába tesz egyetlen borsószemet előre nehezen értelmezhető szándékból.

Váratlanul aztán persze amikor találkozik az igazival, az húsz derékaljon és húsz vastag pehelydunnán keresztül is megérzi a borsószemet és ez az apróság annyira kényelmetlen számára, hogy egész éjjel csak forgolódik, csupa kék-zöld folt lesz tőle a teste, erre a herceg gyorsan rávágja, hogy nem a borsószem az egyetlen, amivel ébren tartalak egész este, hollywoodi happy end, lovaglás a naplementébe, ásó, kapa, nagyharang.

Ebben a történetben nem is a képtelensége a legrosszabb, vagy a hercegnői elvárások mértéke, hiszen hallottam már apukát a Balaton-parti strandon huszonhét perce üvöltve-sírva-toporzékolva hisztériázó rózsaszín Barbie-fürdőruhás, hétévesforma kislányát úgy csitítgatni, hogy „lányom, ez nem hercegnőhöz méltó magatartás”.

De mégis hogy lehet egy olyan mesét írni, amiben valaki legfőbb erénye a minden normális emberi mértéket meghaladó indokolatlan kényesség?

Persze minden kapcsolatban megvannak szerelmünk gyengébb pillanatai, mint az exbarátnőm, aki úgy keltett fel egyszer hajnalban, hogy keményen oldalba vert, mert álmában veszekedtünk és egészen addig meg volt rám sértődve, amíg bocsánatot nem kértem azokért, amiket álmában mondtam.

Vagy volt egy hosszú listája a hűtő ajtaján rajta a tökéletes férfi tulajdonságaival és vacsora közben rendszeresen az volt a program, hogy végigmentünk a listán, kielemezve, melyik pontban hol különbözöm a tökéletes férfitől és miben kellene még fejlődnöm, na de mégis: ezeknek az idegesítő tulajdonságoknak a felmagasztalására egy egész történetet felépíteni?

Forrás:
iStock

Nyilván a mesék sem mindig vehetők komolyan, például A szürke ötven árnyalata is sokkal lehangolóbb lenne egy tatabányai panellakásban, vagy a Titanicot is nehéz eljátszani az agárdi vízibicikli-kölcsönzőben, de ennyi erővel Andersen akár a következő meséket is megírhatta volna Borsószem királykisasszony legjobb barátairól és barátnőiről:

  • Szia Cica Van Gazdád? Királyfi
  • Még Ki Sem Sminkeltem Magam Hercegnő
  • Mindjárt Befejezem Ezt A Küldetést És Rád Figyelek Herceg
  • Fél Órája Bámulom Az Étlapot De Nem Tudok Választani Királylány
  • Bocs Hogy Megint Csak Másfél Percig Bírtam De Azért Remélem Neked Is Jó Volt Királyfi
  • Persze Meccset Nézni Gondolom Megint A Kurváidhoz Mész Királykisasszony
  • Tulajdonképpen Mit Csináltál Otthon Egész Délután Ha Még A Vacsora Sincs Kész Herceg
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.