Egyéb kategória

Kiss László halottnak hitt áldozata megszólalt: „Arra gondoltam, egy halottnak megadják a tiszteletet, és nyugalom lesz”

Meglepő fordulatot vett Kiss László ügye, a nemi erőszak miatt elítélt volt úszókapitány halottnak hitt áldozata exkluzív interjút adott a Fókusz Plusznak.
vous - 2016.05.07.
Kiss László halottnak hitt áldozata megszólalt: „Arra gondoltam, egy halottnak megadják a tiszteletet, és nyugalom lesz”

Kiss László, a magyar úszóválogatott kapitánya a több mint ötven évvel ezelőtt történt csoportos nemi erőszak miatt mondott le áprilisban posztjáról. A botrány kirobbanása után többször elhangzott, hogy az áldozat már nem él, ez azonban téves információ volt. Takáts Zsuzsanna él, és egy exkluzív interjú keretein belül beszélt az őt ért támadásról a Fókusz Pluszban.

Csoportos nemi erőszak miatt ült börtönben Kiss László

A magyar úszóválogatott nemrégiben lemondott szövetségi kapitányát, Kiss Lászlót csoportosan elkövetett erőszakos nemi közösülés miatt ítélték börtönbüntetésre két akkori úszótársával az 1960-as években. Takáts Zsuzsannát hárman együttes erővel támadták meg. Az esetről bővebben ide kattintva olvashattok, ITT pedig elolvashatjátok a legsúlyosabb kérdéseket a Kiss László-üggyel kapcsolatban!

Takáts Zsuzsanna maga döntött úgy, az elmúlt hetek eseményei után felkeresi a Fókuszt, és tiszta vizet önt a pohárba. Felkavarták az elmúlt hetek vádjai, miszerint ő könnyűvérű lány volt. Úgy gondolta, ha már „holtában” pocskondiázzák, erőt vesz magán, és elmondja, mi is történt valójában ötvenöt évvel ezelőtt.

„Nagyon nehéz volt ezen a történeten túltennem magam. Jó pár évbe telt, mire fizikailag és lelkileg túl tudtam lenni ezen” – idézi fel Takáts Zsuzsanna a történteket, aki azt is elmesélte, nem bánta, hogy az elmúlt időszakban halottnak hitték. Szerette volna szeretteit, első sorban fiát megóvni a fájó emlékektől.

„Próbáltam elnyomni, nem akartam emlékezni rá” – szögezte le az erőszakot átélt nő. Zsuzsanna, úgy tűnt, valóban eltemette magában a történteket, miután lelkileg feldolgozta a traumát, a sportszeretetének köszönhetően mégis nyomon követte Kiss karrierjét: „Mintha egy vadidegen személy lenne, mindig úgy tekintettem rá.”

Zsuzsanna elkülönítette a történteket, és több mint ötven évig nem beszélt az átélt dolgokról. Pár héttel ezelőtt azonban, a botrány kirobbanásakor, volt férje hívta fel azzal a hírrel, miszerint halottként emlegetik az erőszakot átélt nőt.

A hetvenhárom éves asszony az exkluzív interjúban elmesélte, mi is történt pontosan az uszodában ötvenöt évvel ezelőtt.

„Azt hittem, hogy enyém a világ, és a boldogságtól repdestem” – idézi fel az ominózus eset előtti napozás pillanatait Zsuzsanna, aki ekkor elegyedett beszélgetésbe Lantos Lászlóval. A fiatal, jó küllemű férfi a rövid beszélgetés után félrehívta a fiatal lányt, akit egy elhagyott szolgálati lakásba vezetett.

Innen úgysem mész ki, mert jönnek a többiek

– hangzott el a mondat, ami azóta is Zsuzsanna emlékeibe égett. Kiss és Várszegi ekkor lépett be a szolgálati lakás ajtaján, majd mint azt már számos cikkből tudhatjuk, hárman, csoportosan elkövették az erőszakot. Az erőszakot átélt hölgy szerint felesleges foglalkoznia ma már a kiszabott büntetéssel, bár mint mondja, nem ért vele egyet, tekintettel arra, hogy nem ő volt az egyetlen áldozat.

Zsuzsanna azóta feldolgozta, eltemette magában a történteket, lediplomázott, majd családja lett. De mint mondja, jó néhány évbe telt, mire feldolgozta a tragédiát, amit amíg él, nem felejt. A legjobban pedig Kiss László családját sajnálja.

Ajánlott cikkek