Egyéb kategória

Körbenyaltuk Budapestet – A legfinomabb eperfagyit kereste a JOY és a VOUS

Ha fagyi, akkor csoki! Vanília! Puncs! De mivel a VOUS-n a mai napot az eperszezon kezdetén az epernek szenteltük, így adta magát, hogy teszteljük a budapesti eperfagyi-felhozatalt. Nem egyedül vágtunk neki a túrának: barátnő-lapunk, a JOY.hu szerkesztői is nyakukba vették a fővárost. Közösen teszteltünk, hogy nektek könnyebb legyen választani.
vous - 2016.05.09.
Körbenyaltuk Budapestet – A legfinomabb eperfagyit kereste a JOY és a VOUS

Gyömbérrel bolondított eper

Hírszerkesztőnk, Sophie a Szent István körúti Levendulában járt.

„Kapásból nem is egy, hanem rögtön kétféle eperfagyiból választhattunk. Volt ugyanis cukormentes – sztíviával készült – klasszikus eper és egy cukorral és gyömbérrel bolondított változat is.

Természetesen mindkettőt kipróbáltuk.

Mivel én különösen érzékeny vagyok az édes ízre, vagyis nagyon szeretem, viszont ennyire nem szeretem a cukorpótlók ízét, így nagyon kellemes csalódás volt a klasszikus eper. Egyáltalán nem érződött rajta, hogy cukormentes és nem volt semmilyen mellékíze sem, ami gyakran előfordul az édesítőkkel. Emellett pedig igazán hűsítő élmény volt, amiért szívesen visszamennék majd 40 fokban is.

A gyömbéres eper izgalmas volt, bár nekem egy kicsit elnyomta a gyömbér az eper ízét, emellett pedig a cukormentes verzió után töményebbnek éreztem.

Ennek ellenére ez is gyorsan lecsúszott, és egy igazán forró napon biztos, hogy inkább ezt választanám a testesebb csoki- és pisztáciafagyik helyett.

Egészséges csokis fagyi 2 hozzávalóból

Már egészen apró változtatásokkal is sokat tehettek az egészségetekért. A konyha pedig az a terület, ahol kézzelfoghatóak a változtatások. A VOUS sztárszerzője, Takács Nóra szépségszakértő egy szuperegészséges fagyicsodát mutat – a videót ide kattintva nézhetitek meg.

Pezsgős verzió

Főszerkesztőnk, Eszter is bevállalta a fagyikóstolást.

„Úgy alakult a szombati csajos program, hogy egyszer csak a budapesti Vörösmarty téren találtuk magunkat a barátnőmmel. Mivel rengeteg turista keveredik ide, így kíváncsi voltam, nekik milyen eperíz marad meg Budapestről.

A Szamos Gourmet Házba bemenni sem kell, ha fagyizni szeretnétek, külön fagylaltos pultjuk áll a téren. Eperimádók választhatnak sima eper, pezsgős eper és epres mascarpone fagyik közül is – én az előbbi kettőt kóstoltam (4 dkg / gömböt 280 forintért adnak).

A két fagylalt között nem éreztem sok különbséget, a klasszikus epernél olyan klasszikus ízt kaptam, amire számítok, ha eperfagyit kérek. Nem volt túl vizes, sem túl aromás, sem túl édes. Magabiztos ízélmény, amiben nem lehet csalódni, de nem is olyan, amire valamiért mindig emlékezni fogok. Egyszerűen ilyen egy eperfagyi, és kész.

A pezsgős valamivel lágyabb, könnyedebb volt, nem tolakodott át az alkohol íze, de volt benne valami kis kacérság, amit nem érdemes kihagyni.”

Melyik fagyizóban teszteltek a JOY-lányok?

Kíváncsiak vagytok, milyen fagyizókban jártak a JOY-lányok? Melyik eperfagyi ízlett nekik a legjobban? Vajon megtalálták Budapest legfinomabb fagyiját? Akkor KATTINTSATOK IDE!

Finom, de semmi extra

Állandó szerzőnk, Lilla a szadai Dédi cukrászdájában járt.

„A szadai Dédi cukrászdája az egyetlen hely az 5000 fős kisvárosban, ahol fagyit lehet kapni. A hely minőségi, Veresegyházon is van egy hatalmas cukrászdájuk. A 180 forintos gömböt (igen, gömb, így békéscsabaiasan!) nem méregetik, bőven adnak. Az eper íze finom, de semmi extra, olyan, amit ovi után szívesen eszünk Bálinttal.”

JOY & VOUS

A JOY.hu és a VOUS.hu stratégiai együttműködést kötöttek. Naponta olvashatjátok a JOY.hu szerkesztőinek, szerzőinek cikkeit nálunk, és fordítva: a VOUS szerkesztői és szerzői is vendégszerzősködnek a JOY.hu-n. Keressétek őket itt, kövessetek bennünket ott!

Ajánlott cikkek