Egyéb kategória

A tavasz legcsajosabb hajpántja trendkövető babáknak – Bora baba gardróbja

Ha körbenéztek az Instagramon, Pinteresten, akkor a menő kislányok hatalmas masnis fejpántokat viselnek. Bora baba gardróbja ezúttal nemcsak szett-, de DIY tippet is ad a hajpántőrületre!
vous - 2016.05.10.
A tavasz legcsajosabb hajpántja trendkövető babáknak – Bora baba gardróbja

Bora baba gardróbja, 11. rész

  • Baba kora: ovis korig minden kislánynak
  • Probléma: tavaszias, napos
  • Időjárás: Hogyan csempésszük az őrült hajpánttrendet lánykánk gardróbjába?

A kissapkák kora leáldozott, főleg, mert itt a tavasz, amikor már nem feltétlenül kell fültől buksiig védeni a baba fejét. Ha rendszeresen inspirálódok Instagramról, Pinterestről, és otthon vagytok a babatrendekben, akkor bizonyára már nektek is szemet szúrt, hogy hajpántőrület ütötte fel a fejét.

Ezek azok a puha, rugalmas textilből készült, középen masnival díszített fejrevalók, ami nélkül ma nem léphet ki egy trendi baba sem az utcára. A viccet félretéve, tényleg szuperdivatosak ezek a hajpántok, és én azt szeretem bennük, hogy amellett, hogy eltakarják Bora kopasz buksiját, a kerek fejével irtó cuki hatást kelt, ráadásképpen a tavaszi szél így a kis fülét sem fújja meg. A mi őzikés fejpántunkat pöttyös cuccokkal kombináltuk, hiszen ez a két minta szuperül megfér egymás mellett.

Hogyan készül a DIY hajpánt?

Forrás:
Séllei Lilla

Ilyen fejpántot pofonegyszerűen készíthettek a babátoknak, vagy akár anya-lánya szettben magatoknak is. Én egy 110 x 20 cm-es rugalmas anyagcsíkot fogtam, amiből Bora fejpántjához körülbelül egy 45 x 20 cm-es csíkot használtam fel, a maradékból pedig a saját hajpántomat készítettem el.

Így készült lépésről lépésre:

  • Az anyagcsíkot a hosszabbik oldala mentén kettéhajtottam úgy, hogy befele nézett a minta, majd összevarrtam. Egyedül egy 3 cm-es szakasz hagytam ki valahol középtájon (ez a kifordításhoz kell majd).
  • Ezután összevarrtam a rövidebbik oldalakat, de úgy, hogy a hosszanti varrás középre kerüljön (így a kész hajpántnál a belső oldal közepén húzódik majd a varrás, viselés közben nem látszik).
  • Amikor ezzel megvoltam, akkor a hosszanti oldalon kihagyott 3 cm-es lyukon keresztül kifordítottam az egészet.
  • Majd kívülről bevarrtam a lyukat, ezután pedig akkora csomót kötöttem, amekkorát Bora baba fejmérete megkövetel, végezetül szépen eligazítottam a masnit alkotó végeket.

Forrás:
Séllei Lilla

Lilla és Bora

Idén leszek harminc, fiatal anyukának mondhatom magam, aki nem mellesleg divatújságírói múlttal rajong az öltözködésért. Bora baba a második gyerekem, aki szeptember 7-én látta meg a napvilágot. Korábban fiús anya voltam, így most igyekszem kiélvezni a lányos anyaság minden előnyét, amit eddig mellőznöm kellett. Szeretem Borát szépen, csinosan, vagányan, mókásan és praktikusan öltöztetni, és egyelőre neki sincs ellenvetése.

Ajánlott cikkek