Egyéb kategória

Gimis szexteszt: ennyi helyes választ tudnak a felnőtt nők

Nem titok, hogy Amerikában a szexuális jellegű felvilágosító előadások és az ezzel kapcsolatos biológiaórák nem feltétlenül érik el a kívánt hatást. Habár felmérések igazolták, hogy az ilyen témájú oktatások hatására csökkent a kamaszterhességek száma, nem meglepő, hogy sokan még mindig keveset tudnak a szexuális együttlétek biológiai alapjairól. Egy új videóban felnőtt nők töltötték ki a középiskolások tesztjét – és meglepő eredmények születtek.
vous - 2016.05.11.
Gimis szexteszt: ennyi helyes választ tudnak a felnőtt nők

Nem állítom, hogy mi annyival jobban ki tudnánk tölteni egy ilyen tesztet, tegye csak fel a kezét az, aki szóról szóra emlékszik még azokra a bizonyos biológiaórákra, amik alatt az osztály 90%-a úgy pirult, mint egy érett cseresznye. De az sajnos tény, hogy a tinédzserkorú fiatalok a rossz iskolai szexuális felvilágosítás vagy a szülők mulasztása miatt sokszor teljesen egyedül maradnak a témával, így az is előfordul, hogy úgy kezdenek szexuális életet élni, hogy fogalmuk sincs a közösülés biológiai alapjairól.

Ez pedig gyakran oda vezethet, hogy felnőtt korra sem lesznek a téma bajnokai. Ezt leplezi le egy BuzzFeed által készített videó, melyen pár felnőtt, aktív szexuális életet élő nő próbál megoldani egy gimnazistáknak szánt szextesztet – előre szólok, hogy nem sok sikerrel.

Katolikus gimnáziumba jártam. A szexuális felvilágosítás nálunk kimerült annyiban, hogy elkülönítették a fiúkat és a lányokat, a lányoknak elmagyarázták, hogy mi az a menstruáció, a fiúknak pedig, hogy mi az a merevedés.

Ahogy ti is láthatjátok, a videó első pár másodperce jól mutatja a problémát. A többi interjúalany ráadásul ennél meredekebb sztorikat emleget fel fiatalkorából: volt, akiknél a felvilágosító óra előadója egy tépőzár hangjával példázta, milyen érzés olyannal szexelni, akibe nem vagyunk szerelmesek. Lényegre törő, nem? Másoknak az jelentett problémát, hogy a felvilágosító órán csak heteró szexről esett szó, miközben már akkor tisztában voltak azzal, hogy ők másféle identitással rendelkeznek.

Ezt követően a videó mutat pár olyan kérdést, amit az interjúalanyoknak kellett megválaszolni. Az első arra vonatkozott, hogy hol termékenyül meg a szervezetbe jutott spermától a petesejt. A legtöbben a petefészekre tippeltek, csak egyetlen hölgy találta el a helyes megoldást: a petevezetéket. De a hölgyek a másik nemre vonatkozó kérdésekben sem remekeltek. Sokan elviccelték például a kérdést, amely arra vonatkozott, mit tapasztalnak gyakran a kamaszkorba érő férfiak (a helyes válasz a szexuális álmok és a spontán erekciók volt). Nem tudták azt sem, hogy a spermát a mellékherékből az ondóvezeték szállítja át a húgycsőbe.

Az egyetlen, amire a megkérdezettek egyöntetűen tudták a választ, a kérdőív legkönnyebb kérdése volt, mégpedig hogy mi az, amitől biztosan nem esünk teherbe, a helyes válasz pedig a vicces készítők szerint az, ha nem közösülünk senkivel. Azt hiszem, ti is egyetértetek vele, ha azt mondom, elég szomorú, hogy a bizonyára aktív szexuális életet folytató hölgyeknek ennyire futotta.

Ajánlott cikkek