Egyéb kategória

Ezek a láthatatlan helyek a legkoszosabbak az otthonokban

Még az olyan mintafeleségek esetében is, mint az alábbi videóban szereplő Heather és Candace is találunk olyan helyet a lakásban, amit elfelejtettek megtisztítani – mert eddig eszükbe sem jutott, hogy mennyi koszt rejtenek! A videóból ti is megtanulhatjátok, mik azok az elfelejtett helyek az otthonotokban, amiket érdemes rendszeresen tisztítani, és talán eddig ti sem gondoltatok rájuk.
vous - 2016.05.11.
Ezek a láthatatlan helyek a legkoszosabbak az otthonokban

Akkor is, ha az otthonotok csillog-villog és úgy érzitek, hogy nem is létezik nálatok tisztább és rendszeretőbb nő, a tisztasági szakértők könnyedén találhatnak olyan felületeket, amiket eddig eszetekbe sem jutott tisztítani. Ez történt Heather Hopkinsszal és Candace Gorennel is – és mikor meglátták ezeket a helyeket, teljesen kiborultak!

Bizony, általában azok a helyek szolgálnak a baktériumok melegágyául, amiket nem látunk és amiket így rendszeresen elfelejtünk megtisztítani. Heather otthonában például a hűtő alatti rész volt koszos, ami azért kifejezetten kellemetlen, mert ugye a konyha az a hely, ahol eszünk. A fürdőszoba volt a második állomás, azon belül is a mosógép. Az ember azt gondolná, hogy a sok szappan és mosószer következtében odabent minden tiszta és csillogó, de a valóság ennél undorítóbb: a mosógépdob teteje mentén barna elszíneződésekre és koszrétegekre találtak, ha pedig leszeditek a tetejét annak a résznek, ahová az öblítőt töltitek – jobb, ha nem is néztek oda.

A szakértők Candace otthonában is rögtön kiszúrták a gyenge pontokat: az egyik itt is a mosógép dob körüli része volt, sőt, a körülötte lévő fekete műanyagot visszahúzva nemcsak koszra, de elfelejtett ruhadarabokra is bukkantak! A szakértők szerint a probléma okozója, hogy ha csukva tartjuk a mosógépet, nem tud megfelelően kiszáradni egy-egy mosás után. Úgyhogy ha nem akartok fekete trutyit találni egy alaposabb takarítás során, hagyjátok nyitva a mosógépet egy időre, miután használtátok! A másik hely, ahol nem várt koszra leltek, a kádban tartott csúszásgátló alja volt – nem kellemes látvány.

A szakértők a videó végén egymás otthonát is megvizsgálták, szóval ha elszomorodtatok, hogy nem takarítotok megfelelően, nyugtasson meg az a gondolat, hogy egymásnál is találtak olyasmit, amit a másiknak nem jutott eszébe megtisztítani.

Ajánlott cikkek