Egyéb kategória

Így zajlott a budapesti Bocuse d’Or szakácsverseny

A Bocuse d’Or több mint két évtizedes múltjával meghonosította először Európában, majd az egész világon azt a fajta versenyzést, ahol az indulók a világ legnagyszerűbb séfzsűrije előtt készítik el adott időre a munkát. Az ’élő’ verseny középpontjában pedig a kóstolás áll. A versenyt övező médiavisszhang is páratlan, állítólag az Oscar-díj-átadó gáláéhoz hasonlatos.
vous - 2016.05.11.
Így zajlott a budapesti Bocuse d’Or szakácsverseny

A világ legfontosabb szakácsversenyének európai döntőjére idén Budapest készülhetett, amely újabb lökést adhat a magyar gasztronómia fejlődésének. A hazai rendezésű döntő ráadásul számos olyan újdonságot is tartogatott a nézők és a résztvevők számára, amely eddig nem szerepelt a verseny történetében.

A verseny fő alapanyagai magyarok voltak (gímszarvasborjú, illetve a dunai kecsege és annak kaviárja), ami egyedülálló a verseny történetében, valamint a zsűri számára kínált borsor is kizárólag magyar tételekből állt. A versenyen újdonság volt továbbá, hogy a gasztronómia iránt érdeklődő nagyközönség is belépőjegyet válthatott a döntőre, így a szakmabeliek mellett ők is a helyszínen szurkolhattak 20 nemzet legjobb séfjeinek. Az eseményen ráadásul a magyar gasztronómia utánpótlása is lehetőséget kapott, hogy testközelből lássa a legnagyobbak versenyét, ami hatalmas inspiráció a következő generációnak.

Receptverseny: keressük a legjobb csokis receptet!

A csokis desszertek megunhatatlan kedvencek, ezek legjavát szeretnénk most összegyűjteni, megosztani minél több emberrel. A receptversenyen bárki indulhat saját receptjével, akár többel is, hogy nagyobb legyen a nyerési esélye. A részletekért kattintsatok ide!

Május 10-én és 11-én is 10-10 ország mérte össze főzőtudományát. A magyar versenyzők, Széll Tamás és Szabó Kevin a rendezvény második napján, vagyis ma szálltak harcba. A zsűri a kóstolást 15:45-kor fejezi be, az eredményhirdetésre pedig 18:00-kor kerül majd sor. Lássuk, hogy zajlott a verseny eddig!

Az biztos, hogy a magyar csapatnak van a leghangosabb szurkolótábora

A pillanat, mikor a magyar csapat megkezdte a versenyt

Így készül a kecsege és a szarvas

A zsűri egyik elnöke így vélekedik a magyar versenyzőkről:

A haltányér kóstolása már lezajlott, sőt, már az első hústál is megérkezett

Ajánlott cikkek