A világ legfontosabb szakácsversenyének európai döntőjére idén Budapest készülhetett, amely újabb lökést adhat a magyar gasztronómia fejlődésének. A hazai rendezésű döntő ráadásul számos olyan újdonságot is tartogatott a nézők és a résztvevők számára, amely eddig nem szerepelt a verseny történetében.
A verseny fő alapanyagai magyarok voltak (gímszarvasborjú, illetve a dunai kecsege és annak kaviárja), ami egyedülálló a verseny történetében, valamint a zsűri számára kínált borsor is kizárólag magyar tételekből állt. A versenyen újdonság volt továbbá, hogy a gasztronómia iránt érdeklődő nagyközönség is belépőjegyet válthatott a döntőre, így a szakmabeliek mellett ők is a helyszínen szurkolhattak 20 nemzet legjobb séfjeinek. Az eseményen ráadásul a magyar gasztronómia utánpótlása is lehetőséget kapott, hogy testközelből lássa a legnagyobbak versenyét, ami hatalmas inspiráció a következő generációnak.
Receptverseny: keressük a legjobb csokis receptet!
A csokis desszertek megunhatatlan kedvencek, ezek legjavát szeretnénk most összegyűjteni, megosztani minél több emberrel. A receptversenyen bárki indulhat saját receptjével, akár többel is, hogy nagyobb legyen a nyerési esélye. A részletekért kattintsatok ide!
Május 10-én és 11-én is 10-10 ország mérte össze főzőtudományát. A magyar versenyzők, Széll Tamás és Szabó Kevin a rendezvény második napján, vagyis ma szálltak harcba. A zsűri a kóstolást 15:45-kor fejezi be, az eredményhirdetésre pedig 18:00-kor kerül majd sor. Lássuk, hogy zajlott a verseny eddig!
Az biztos, hogy a magyar csapatnak van a leghangosabb szurkolótábora
A pillanat, mikor a magyar csapat megkezdte a versenyt
Így készül a kecsege és a szarvas
A zsűri egyik elnöke így vélekedik a magyar versenyzőkről:
A haltányér kóstolása már lezajlott, sőt, már az első hústál is megérkezett