Egyéb kategória

Hamupipőke hozzá képest egy csicska: kevés nőt irigylek annyira, mint a saját nővéremet

Az ellentétek vonzzák egymást – mondják a párkapcsolatokról sokszor. Hogy ez igaz-e vagy sem, azt nem tudom. Abban viszont biztos vagyok, hogy testvéri kapcsolatok esetén így van. A nővérem és én két külön világ vagyunk – és két külön világban is élünk: én Budapesten, ő egy svéd kisvárosban. Mégis jól kijövünk egymással, és mindig azt irigyeljük a másikban, ami belőlünk hiányzik. Most eláruljuk mindketten, miért nézünk fel a másikra.

vous - 2016.05.12.
Hamupipőke hozzá képest egy csicska: kevés nőt irigylek annyira, mint a saját nővéremet

Virág és Viola – ezen a néven futunk a tesómmal. Remélem, érzitek a dolog frappánsságát. A köztünk lévő négy év korkülönbség eleinte rengetegnek tűnt, aztán 20 felett elkezdett egyre kevesebbnek és lényegtelenebbnek tűnni. Valami hasonló történt a köztünk lévő személyiségbeli különbségekkel is: eleinte utáltuk miattuk egymást, aztán egyre kevésbé zavartak minket az ellentéteink, mára pedig kifejezetten értékeljük, amiért másmilyenek vagyunk. Több szem többet lát – mi pedig annyira másként látjuk a világot, hogy a legtöbbet egymástól tanuljuk. Lássuk, miért is irigyeljük a másikat.

Azért irigylem a nővéremet, mert…

Az emberiség felső 1%-ának tagja: jól áll neki a fehér farmer

Korábban csak hallottam olyan legendákat, hogy léteznek nők, akiknek jól áll a fehér farmer. Aztán a tesóm felvett egyet…

Neki jól áll a fehér farmer. Vettétek?!

Jól áll neki a fehér, testre feszülő farmer. Milyen ember az ilyen?!

A nővéremnek olyan alakja van, hogy nem jó vele strandra járni. Tesz is érte – belőlem az ehhez szükséges következetesség és akaraterő hiányzik.

Az arcformája tökéletes – és neki vannak „színei”: kék a szeme, szőke a haja, jól állnak neki a tarka cuccok. Hozzá képest én egy fekete holló vagyok.

A haja úgy áll, ahogy ő akarja. Az enyém úgy, ahogy a hajam akarja. Virágot nem ezzel a szögegyenes, vastag szálú, majdnem fekete hajjal áldotta meg az ég. Előtte vannak opciók és él is velük. Volt már hosszú, tüsi, barna, szőke, vörös, egyenes és göndör frizurája is. Nekem nem – és elfogadtam a sorsom: soha nem is lesz. Maximum megőszülök.

A vérmérsékletéért

A tesóm higgadtságáért a fél karomat odaadnám. Ő képes

  • elszámolni magában 10-ig,
  • aludni egyet egy problémára,
  • nem kimondani mindent, amit gondol.

Röviden úgy foglalnám össze: képes felnőtt módjára viselkedni. Tizenévesen azt gondoltam, Virág azért ilyen profi ezekben, mert érettebb nálam – és azt hittem, majd én is felnövök ehhez a viselkedéshez. Nem így lett. Hozzá képest én egy dühöngő bika vagyok, egy féktelen indulatember. Én 28 éves koromban is a fejjel a falnak módszerrel tanulok…

Mert Hamupipőke hozzá képest egy csicska

Tisztában vagyok a leírni készült szavak abszurditásával: szerintem én a felszín alatt egy agglegény vagyok. Nem tudok – nem is akarok – főzni, nehezen tudok rendet tartani a lakásban. Néhány reggelen még egy koszos zokni is kibukik a nadrágom szárából, amikor felveszem. Ha most azt gondoljátok, WIFEY MATERIAL vagyok: megértem.

Épp ezért nagyon irigylem a nővéremet, aki a saját lakásában VARÁZSOL.

Úgy vezet háztartást, hogy Hamupipőke hozzá képest elmehet a francba. Ráadásul éneklő madarak és beszélő egerek segítsége nélkül csinál mindent, úgyhogy egyértelműen ő a legnagyobb király.

Belépsz a lakásába, és jó illat van nála. Az a friss tisztaságillat lengi körül mindenét. Kinyitod a ruhásszekrényét, és rád borul az öblítőillat.

Ha Skype-on megkérdezem tőle, mit főzött aznap, egy perc múlva már ideges vagyok a válasza miatt. Ugyanis a világ legtermészetesebb dolgaként képes azt válaszolni:

Jaj, semmit! Volt itthon spenót, úgyhogy egy kis konfitált tojássárgájával együtt beletöltöttem a házi készítésű ravioli tésztámba, és baconbe csavart ricottás tölcsérekkel tálaltam.

Szia, ne haragudj, mit csináltál?! Ilyenkor általában kisétálok a konyhámba, és a hűtőmre tűzött pizzarendelős papíron picit odébb teszem a mágnest. Én is csináltam ma valamit a konyhában.

A szorgalmáért

Szerintem a tesóm nem is tudja, milyen akaratereje van. Azt tudom, hogy az én akaraterőmet nagyon irigyli, mert állítólag én a falon is át tudok menni, ha tank üzemmódra kapcsolok – én mégis úgy érzem, kettőnk közül ő az, akinek elképesztő ereje lesz, ha valamit elhatároz. Ha én tank vagyok, akkor ő a lassú víz, ami partot most. Csendesen, kitartóan, szorgalomból old meg helyzeteket – de azt úgy, hogy bárki megirigyelhetné. Fáradhatatlan.

Én rövidtávfutó vagyok, ő maratonista.

+1 Mert orvos

Hipochonder vagyok. Ha én is orvos lehetnék, végre nemcsak diagnosztizálhatnám magam, hanem kezelhetném is a tüneteimet. Az a tudás, ami az ő fejében van, számomra maga a szent grál. Nagyon felnézek rá emiatt (is).

Forrás:
Molnár Viola Anna, Pexels

Jöjjön az ő oldala! – Azért irigylem a húgomat, mert…

Teljesen másmilyen, mint én

„Hogy milyen a testvérem? Mit is mondhatnék ezek után. Nekem is a kapcsolatunkban rejlő kettősség volt az első gondolatom. A genetikai csoda játékaként mi tökéletes kombinációi lettünk a szüleink és nagyszüleink vonásainak, de mindezt úgy hozta össze a természet, hogy egyáltalán nem hasonlítunk egymásra. Két teljesen más karakter és színvilág vagyunk – ennek ellenére mégis sokszor halljuk, hogy egyformák vagyunk, mert ugyanolyanok a gesztusaink, a hangunk, a testtartásunk.

A testvérem gyönyörű nő. Irigylem minden vonását, és a színeit. Ő pont annyira sötét hajú, amennyire én szőke vagyok. Mindig hangot ad neki, hogy mennyire irigyli a hajamat, amit lehet festeni és formázni, szerintem viszont az a hihetetlen, hogy neki természetesen, festés nélkül olyan a haja, amilyen.

Csodás, mandulavágású szeme van, és én csak remélni tudom, hogy egy nap talán majd a gyerekeim is ezt öröklik, és ilyen szép szemekkel néznek majd vissza rám, ha már van ilyen a családban.

Tökéletes tusvonallal teszi még hangsúlyosabbá, és ha valami, hát ez megy neki… Akár hajnalban, hullafáradtan, fél kézzel is meg tudja csinálni – de azt is megkockáztatom, hogy sötétben, és talán még tükör nélkül is menne neki. Mérnöki pontosság, tökéletes cicaszemek.

Ehhez képest nekem két kék golyó jutott, amit esélytelen ilyen jól körberajzolni – gondolnám én. Ilyenkor jön ő, aki egy perc alatt az enyémet is olyanra kontúrozza, hogy sok sminkes elbújhatna mögötte.

Mert mellette lehetek én a kisebb

A külsőségeken túl a személyiségünk is ég és föld. Négy év korkülönbség van köztünk a javamra, mégsem éreztem soha, hogy a húgom lenne.

Nekem nem húgom van, hanem testvérem.

Egy testvérem, aki 4 évvel fiatalabb nálam, mégis a gondolkodása és a személyisége miatt kis pisis kora óta úgy érzem, hogy ő az, aki sokkal idősebb nálam. Árad belőle valami megnyugtató, bölcs tudás. Tudom, furcsán hangzik, de sokszor érzem azt, hogy engem az ő tanácsai és éleslátása segít egyes helyzetekben. A nagytestvér szerep valahogy jobban fekszik neki, és hiába fiatalabb nálam, sosem kérdőjeleztem meg a véleményét. A pontot az i-re az teszi fel, hogy az évek során magasabbra is nőtt nálam.

A pengeéles eszéért

Az agyától kész vagyok. Egy igazi okos nő, pengeéles logikával, furfangos észjárással, és ebből adódóan félelmetesen jó humorérzékkel. Nagyon karakán csaj. Imádom azt a szarkasztikus humort és nyers stílust, ami belőle árad. Ez ilyen megszoksz vagy megszöksz dolog – én megirigyeltem.

A hanyagságáért

Ha a barátaimat kérdezitek, azt fogják rólam mondani, hogy engem le sem lehet lőni. A húgomhoz képest mégis merev vagyok és csendes. Ő alapvetően nagyon laza.

A főzés és a rendrakás gén nekem jutott – de én pont az ő hanyagságát irigylem, és azt, hogy nem görcsöli túl ezeket a dolgokat.

Én bezzeg folyamatosan pakolok, rendezgetek, ultrasok kaját főzök – mintha muszáj lenne.

A szakmájáért

Miközben nagyon laza, a munkájára nagyon precíz. Alapos, vérprofi. A szakmájából semmit nem értek, de mindig lenyűgöz, hogy mégis hogy érthet valaki ilyenekhez? Máshogy gondolkozunk, ő művészibb beállítottságú. Van hallása, játszik hangszeren – nekem botfülem van. Remek a kézügyessége, gyönyörűen rajzol és fest. A birtokomban van egy hármas sorozat, amit nekem festett – évek óta várom a pillanatot, amikor ezeket a képeket a méltó helyükre tehetem.

A művészi érzéke a tudatos hanyagsággal összeválogatott outfiteken is megmutatkozik, amikről sugárzik a kifinomultság. Rajta egy hétvégi cucc is outfit. Egyszerűen semmivel nem tud mellé lőni, én meg nem bírok rájönni, hogyan csinálja. Imádom a stílusát, és kiakaszt, ha arra gondolok, hogy a fenébe lehet egy fehér ingben és farmerban valaki ennyire brutál jó csaj.

Nyilván elfogult vagyok vele, de ha nagyon különbözőek is vagyunk, szerintem elég jó tulajdonságok vannak köztünk elosztva – így megbékéltünk a testvéri irigységgel. Persze ettől még az agyamra tud menni, de az a dolga, hiszen a testvérem.”

Ajánlott cikkek