Egyéb kategória

Ötletek lánybúcsúra, aminek a terhes kismamák, a kétgyerekes anyukák és a fiatalok is örülnek

Ha unjátok a vetkőzős fiúkkal tarkított és sok-sok alkohollal meglocsolt sematikus lánybúcsúkat, akkor ideje ellátogatni egy workshopra a barátnőitekkel!
vous - 2016.05.13.
Ötletek lánybúcsúra, aminek a terhes kismamák, a kétgyerekes anyukák és a fiatalok is örülnek

Volt egy olyan első, igazi szétcsapós lánybúcsúm. Sok-sok vodkával, drum & bass-szel, kalappal, amit a DJ fejéről tulajdonítottunk el (ezúton is elnézést kérek Kutya úrtól) és a parti helyszínén megjelenő jardokkal, akiket a pultoslány – kissé ittasan – hatalmas örömmel és a következő felkiáltással fogadott: „Ugye vetkőzni is fogtok?!” Meglepő tehát, ha pár évvel később, a második lánybúcsúmon, terhesen, nem valami ilyesmire vágytam? És az addigra már gyerekes, házas vagy éppen szintén várandós barátnőim se? Na, igen, de akkor mit csináljunk?

Nagy pocakkal kreatívan

A gyerekek miatt elég nehéz lett volna egy esti limonádézást is összeegyeztetni, plusz tracspartit sem akartam, mert számtalan helyről vannak barátnőim, akik egyébként nem ismerik egymást, köztük csak én vagyok a kapocs. Fogalmam sem volt, merre induljak, azt viszont tudtam, hogy a legjobb az lenne, ha időben kissé kötetlenül, de együtt csinálnánk valamit. A nagy pocak a sportokat és más aktív időtöltést kizárt. Aztán valahogy bevillant, menjünk valami workshopra, csináljunk valami kézzel foghatót együtt! Elkezdtem túrni a netet és jobbnál jobb workshopokat találtam. Persze azt sem szerettem volna, ha súlyos összegeket kell kifizetniük a résztvevőknek. Ezért meg azért, mert TÁSKAMÁNIÁS vagyok, végül a Medence csoport táskaworkshopjára esett a választásom.

Móka, kacagás és egy kis kézügyeskedés

Forrás:
Séllei Lilla

A 10 és 16 óra között pár havonta szombatonként megrendezett workshop részvételi díja 2500 és 5000 forint között van, attól függően, milyen táskát készítesz. Így mindenki a pénztárcájához mérten és időben is rugalmasan tudott jönni a lánybúcsúmra. A workshopon folyamatosan ment a munka, de emellett a szervezőkkel előre egyeztetve vittünk sütiket és üdítőt, és valakik mindig beszélgettek, eszegettek és iszogattak a kanapékon. Mindenki boldogan távozott, és dicsérte a szuper ötletet.

Irtó jó volt, az pedig már csak hab a tortán, hogy a csajok közül jó páran, még így egy év múlva is az ott készített táskával járnak.

Workshopok még, még, még!

Nekem, mint táskamániás szervezőnek, és a csajoknak, mint időhiányban szenvedő családanyáknak, tökéletes volt a táskás muri, de azért még jó pár kézműves foglalkozást találni, ami szuper, közös lánybúcsús program lehet.

Szita

Ilyen például a Printa rendszeres szitás workshopja, ahol Majoros Zita grafikus tervező mintáival kóstolhat bele bárki a szitázásba. Szuper, hogy innen is saját, a hétköznapokban is rendszeresen használható produktummal térhetünk haza.

Kalligráfia

A míves betűk és a szép kézírás is hatalmas divat lett, sorra rendeznek kalligráfia workshopokat, például a mimi / events with love is. Egy ilyen kalligráfia kurzus dupla hasznon lehet az esküvő előtt, hiszen később a csajok az elsajátított csodaszép kézírással akár a meghívókat is segíthetnek megcímezni vagy az ültetőkártyákat megírni.

Forrás:
iStock

Tortadekor

Ha az esküvői tortát nem is, de a desszartasztal pár édességét garantáltan egyedivé dekorálhatod, ha elvégzed Az én Tortám tortadekor workshopját. Ha a barátnőid is hasonló édességmániás házitündérek, akkor ez lehet számotokra a tökéletes lánybúcsú.

Interjú Az én Tortám tervezőjével

Stégner-Kunos Nikinek az esküvői szezonban szusszanásnyi ideje sincs, hiszen a menyasszonyok egyik kedvenc tortadekoratőréről van szó. Niki, aki ma már Az én Tortám tervezője, és aki kislánya születése előtt közalkalmazottként dolgozott, elárulja, hogyan fűszerezik meg az életét az édes torták és kekszek. A vállalkozáshoz vezető, buktatókkal teli útról és a sikerről beszélgettem vele, amit ide kattintva olvashattok!

Rózsás dísztől a kovászolt kenyérig

A Magnóliák műhelyében többféle kurzus közül választhattok. Készíthettek például virágos ékszereket vintage stílusban, de ha éppen ahhoz van kedvetek, akár kovászos kenyeret is süthettek közösen.

Rúdtánc

Ha jó erőben vagytok, senki nem mozgáskorlátozott mondjuk egy nagy pocak miatt, akkor egy rúdtáncos lánybúcsú tuti választás. A welcome drink oldja a hangulatot, és a végén egy megtanult koreográfiával lesztek gazdagabbak.

Ajánlott cikkek