Egyéb kategória

A csillámpor nem gáz, sőt! Így dobjátok fel a sminketek a ’90-es évek kedvencével

Hol van már a zselés csillám korszaka? Szerencsére ott maradt a gimiben! Helyettük mikroméretűre őrölt csillámok, glitterek kápráztatnak el minket. Nem ódivatú, nem ciki, csak egy kis fűszer kell neki. Mutatom, hogyan használjátok.

vous - 2016.05.16.
A csillámpor nem gáz, sőt! Így dobjátok fel a sminketek a ’90-es évek kedvencével

A csillám kis fűszere pedig abban rejlik, hogy hova tesszük. Tehetjük az egész mozgó szemhéjra, a belső szemzugba, felülre és alulra egyaránt, tusvonalként. Szabály nincsen, minden a kreativitásotokra van bízva, de emellett fontos tudni néhány alapvető dolgot a csillámokról:

  • Száraz bőrre nem tapad.
  • Bár az alapozó és a korrektor jó alap lenne neki, mégis elég könnyen beleül, csíkozódik, nem nyújt kellő tartósságot hosszabb távra.
  • Az apró, mikrocsillámok simulékonyabbak, kifinomultabb munkát lehet velük végezni. A nagy szemű csillámok harsányak, inkább buliba, különleges alkalomra valók.
  • Áttetsző szájfénybe téve sem maradnak meg a felületen, sem az ajkakon, sem a szemhéjon. Ajkakon nem ajánlom használni, hiszen könnyen lenyelhetjük.

Az egyik kedvenc sminkem titka a dupla tusvonal. Most a „szokásos” fekete tusvonal fölé került egy csillámos csík, ami úgynevezett multidimenzionális csillámokból áll. Az alapja arany, és ahogy ráesik a fény, ezer színben játszik. Részemről hétköznapra is mehetne ez a smink, miért ne mutathatnánk meg ezt a vagány énünket egy szimpla hétfőn?

Nézzünk szembe a nők rémálmával! Így készül a tökéletes tusvonal

„A titok a biztos kéz, egy jó ecset, egy könnyen sikló krémes tus – és persze sok gyakorlás” – szól egy korábbi cikkem, de ne ijedjetek meg! Ide kattintva meg is mutatom, hogyan készül a tökéletes tusvonal és azzal együtt az egyik legszexibb smink!

Amire szükségetek lesz:

Forrás:
Molnár Anikó

Nézzétek csak a különböző textúrák összhangját!

Forrás:
Molnár Anikó

Így készült a smink lépésről lépésre:

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó
Ajánlott cikkek