Egyéb kategória

Ha van a lakásban olyan tárgy, ami az exeteké, jobb, ha elolvassátok ezt a cikket

Tudtátok, hogy az otthonotok mennyi mindent elárul rólatok? Nem, nem csak azt, hogy tisztaságmániások, kupisok, romantikusok, esetleg mániákus gyűjtögetők vagytok, vagy hogy milyen az ízlésetek. Elárulja azt is, ha valami nincs rendben a lelketekkel.
vous - 2016.05.19.
Ha van a lakásban olyan tárgy, ami az exeteké, jobb, ha elolvassátok ezt a cikket

Persze nem az éppen aktuális lelkiállapototokat tükrözi vissza – habár néha azt is, gondoljunk csak egy szakítás utáni elhanyagolt lakásra –, hanem azokat a belső problémákat, amelyeket régóta hurcoltok már magatokkal, és nem sikerül őket kibogozni. Ezek a dolgok, illetve problémák pedig előbb vagy utóbb kiütköznek majd a térben, ugyanúgy, ahogy az öltözködésetekben is.

Nem érzitek magatokat jól a bőrötökben? Mit csináltok ilyenkor? Felkaptok egy sportcipőt, farmert, egy óriási pulcsit, ami kellően eltakar, na meg egy még óriásibb napszemüveget. Kapisgáljátok már?

Problémáink a térben

Forrás:
gip

A térpszichológia szerint otthonunk a lelkünk kivetülése.

Problémáink megjelennek a térben is. Ha például nem tudtok valakit elengedni, általában ragaszkodtok az adott személy tárgyaihoz is, amelyektől még kevésbé tudjátok majd elengedni őt. Ez a tipikus 22-es csapdája.

De ahogy változtattok otthonotok berendezésén, illetve elrendezésén, úgy változtok majd belül is pozitív irányba. Ha harmóniában éltek magatokkal, rendet tartotok majd magatok körül. Ha pedig rend és harmónia vesz körbe titeket, az hat majd a lelketekre és a hangulatotokra is. A kettő nagyon szorosan összefügg, és oda-vissza működik!

A konyha például jól tükrözi, mennyire vagytok gondoskodóak, családszeretőek. A szimmetrikusan elhelyezett bútorok és kiegészítők pedig a biztonságra törekvéseteket mutatja meg.

Feng shui

A térrendezés tehát nagyon fontos, ennek a szerepét pedig a feng shui évezredek óta vizsgálja, figyeli, és számtalan megoldást is kínál.

Bevallom, én ebben nem hiszek. Hiába veszi figyelembe az egyén lelkét, belső világát, hiába mondja meg, mikor, minek hol van a helye, vagy hogy milyen színeknek kell lennie például egy adott sarokban, ezek olyannyira szubjektív dolgok, hogy nem hiszem, hogy helyettünk megoldhatná a problémáinkat. Inkább figyeljetek magatokra, figyeljétek meg, milyen térben hogyan viselkedtek, hogyan érzitek magatokat. A nagy belmagasságot szeretitek, ahol szárnyalhat a fantázia, vagy az apró, kuckós lakásokat?

Feng shui

Szó szerinti jelentése: szél és víz. Ősi kínai módszer, amelyet a térrendezés művészetének tartanak. Célja, hogy az ember összhangban legyen a környezetével, és ezáltal harmonikusabb életet élhessen. Az elrendezés alapja a négy égtáj és az öt elem (fa, víz, fém, föld, tűz). Ezek figyelembevételével olyan kedvező elrendezésű helyiségek hozhatók létre, amelyek kedvező hatással vannak az ember közérzetére is.

@trendy_dom által közzétett fénykép,

@design_lll által közzétett fénykép,

@design_lll által közzétett fénykép,

Döntsétek el ti, mire van szükségetek!

Én azt gondolom, hogy a szervezet legtöbbször tudja, hogy mire van szüksége. Akkor is, ha valamiért húst hússal eszünk és akkor is, amikor túlzásba visszük például a só fogyasztását, vagy ha valamiért elutasítjuk a színeket, mintákat. Ezért inkább azt tanácsolnám nektek, hogy üljetek le, fogjatok egy papírt és tollat, majd pár szóban jellemezzétek az otthonotokat és magatokat.

1. Jellemezzétek az otthonotokat!

Túl színes?

Túl mintás?

Vagy túl steril a tér?

2. Jellemezzétek magatokat!

Vidámak vagytok?

Netán önbizalomhiányban szenvedtek?

A kettőt összevetve próbáljátok megtalálni a számotokra legideálisabb berendezést. Ha például nagyon merevek vagytok, nem tudjátok elengedni magatokat, még otthon is feszengtek, szerezzetek be egy nagy babzsákot – pusztán terápiás céllal –, és néha huppanjatok bele, vagy rakjatok a kanapé elé egy puffot, majd tegyétek fel a lábatokat.

A lényeg, hogy minél inkább oldjátok fel a görcsöket és a problémákat.

Címkék: #energia #kína #otthon
Ajánlott cikkek