Erzsébet királynő ebben kér segítséget unokáitól

Erzsébet királynő ebben kér segítséget unokáitól

Erzsébet királynő is ugyanolyan ember, mint mi, és nem mindent tudhat ő sem. Legutóbb bevallotta, hogy unokáitól kér segítséget, ha számítástechnikáról van szó.

Erzsébet királynő szeret tudni minden újdonságról, és halad a korral is, ezért unokáit kérte, hogy tanítsák meg a számítógép használatára. Mindezt egy vendégének, Barbara Wilkinsnek árulta el, aki így nyilatkozott a Hello magazinnak:

Mondtam neki, hogy a fiatalok már egy digitális világban élnek, nem az étkezőben ülnek és beszélgetnek velünk, hanem tévéznek. Ő azt mondta, hogy az unokái csináltak neki egy-két dolgot digitálisan, de azt nem szereti, hogy folyton a telefonjukon lógnak. Olyan volt, mint bármelyik más nagymama.

Erzsébet királynő korábban már említette, hogy a mai fiatalság már a kütyüihez van ragadva. Furcsának és személytelennek tartja például, amikor emberek szelfit próbálnak készíteni vele egy-egy nagy eseményen. A királynő 2001 óta használ mobiltelefont, amikor a fiától kapott egyet ajándékba, és megtanította kezelni. William és Harry pedig az sms-ezés rejtelmeibe vezették be nagymamájukat.

Egyébként ahhoz képest, hogy a királynő segítséget kért unokáitól az internetezéshez, ő volt az első ember, aki e-mailt küldött, 1976-ban.